Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Začal sa festival Cestou necestou, navštívi 11 miest

Putovný festival nezávislého cestovania Cestou necestou vyrazil na svoje jesenné turné. Za šesť týždňov navštívi jedenásť slovenských miest, niektoré z nich aj viac krát.

Nosnou témou sú cestovateľské zážitky zakladateľa festivalu Michala Knitla z juhoamerickej Kolumbie, kde strávil štyri mesiace cez pandémiu a vydal o tom aj knihu. V každom z miest sa k nemu pridajú lokálni cestovatelia s príbehmi z cestovania po svete.

Dozviete sa, ako to dopadne, keď sa dvaja kamaráti rozhodnú prejsť argentínskou Patagóniou na koňoch bez akýchkoľvek predošlých skúseností s jazdou na nich, čo všetko zažila mladá lekárka, ktorá strávila viac ako 2 roky v chudobných oblastiach Afriky či ako sa cestuje mladej rodine s 2 deťmi v obytnom aute a ako podobný životný štýl zvládať bez ponorky.

Započúvate sa do príbehu o skupine mladých manažérov, ktorí sa bez bežeckých skúseností rozhodli zabehnúť horský maratón a zistíte, ako cestujú fotografi hviezdnej oblohy, ktorí na cestách hľadajú tú najtmavšiu tmu. Alebo vás zaujíma, ako vyzerá svadobná cesta na pankáča počas celosvetovej pandémie, keď sa takmer nikam nedá ísť a všetko je úplná improvizácia, či ako sa dá prebicyklovať z Kanady do Argentíny v spoločnosti štyroch labiek?

Kompletný program nájdete na stránkach CestouNecestou.sk.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Fotogaléria k článku

Najnovšie