Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Foto - Snowfilmfest
Foto - Snowfilmfest Zatvoriť

Pozvánka Snow Film Fest 2022

Jedenásty ročník filmového festivalu Snow Film Fest sa koná od 25. októbra vo viac ako 150 mestách českej a Slovenskej republiky. Premieta sa osem filmov so zimnou outdoorovou tematikou.

Medzi filmami je napríklad český film Pro vrchol až na konec světa. Horolezec Mára Holeček sa v ňom vydává plachetnicou na Antarktidu, kde so svojím lezeckým parťákom Mirkom Dubom podniká prvovýstup na nepomenovaný kopec. Ten následne nazvali Monte Pižďuch.

Vo filme Náruč severu si Jirka s Mili užívajú severskú romantiku a na lyžiach sa vydávajú na známy švédsky trail Kugsleden v celej jeho dĺžke 450 km. Jyrgalan je okrem názvu jedného z filmov aj bývalé banícke mesto v Kirgizstane. Tam se partia českých freeriderov vydáva hľadať prašan a objevuje aj miesto, kde se zastavil čas pred 30 rokmi.

Kanoistický film o snowboardingu Bez pádla predstavuje štyroch snowboardistov, ktorí sa počas jedného z najchladnejších momentov v histórii vydávajú na 140 km dlhú plavbu po rieke Columbia.

Vo filme Ľadový tanec na Godafosse sa štyria odvážlivci pokúšajú o prvý zimný zjazd ľadových vodopádov na severe Islandu. 

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Nad tým, ako sa dajú skúsenosti z hôr preniesť do bežného života, uvažuje rýchlostný horolezec a skialpinista Benedikt Böhm vo filme Prezieravosť.

Profesionálny freeridový lyžiar z Nového Zélandu Neil Williman objavuje tirolské hory vo filme Innsbruck. Powder. People. Na náročné zjazdy sa vydáva len prostrednáctvom verejnej dopravy.

Medzi filmami sa nachádza aj vtipný animovaný film Stúpanie, v ktorom dvaja horolezci dopravujú na začiatku 20. storočia na vrchol sochu Panny Márie.

Viac info sa nachádza na www.snowfilmfest.cz.

Najnovšie