Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Foto: archvív festivalu
Foto: archvív festivalu Zatvoriť

Pozvánka Festival Bez hraníc 2022

V Martine sa od 3. do 5. novembra 2022 uskutoční cestovateľský Festival Bez hraníc 2022. Jeden z festivalových dní bude prebiehať na Chate Martinské hole.

Na festival prídu 11 hostia zo Slovenska aj z Česka. Jedným z nich je Svetozár Krno, ktorý bude mať prednášku Cestou necestou za polárnym slnkom. Vybral sa za polárny kruh, do Laponska, na známy diaľkový Kungsleden, pri ktorom leží aj Kebnekaise (2 117 m), najvyšší vrchol Švédska.

Prezentáciu s názvom Poď, spolu spoznáme kúsok našej zeme - ULTRA SLOVENSKO 2022 bude mať ultrabežec Martin Hrotek.

Petra Pogányová a Peter Lacko budú hovoriť o tom, ako sa túlali tri mesiace po Ázii a nevyšlo všetko podľa plánu.

Přednáška cestovateľa, dobrodruha a spisovateľa Jána Rendla bude o prvom českom prechode Južnej Ameriky. 10 000 kilometrov naprieč šiestimi štátmi v priemernej výške okolo 4000 metrov nad morom a 315 dní na trase Andami z Kolumbie do Chile.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Diváci môžu spoznať aj príbehy a osudy ľudí žijúcich pri Dunaji, ako vyzerá slovenská pomoc v zahraničí a dozvedieť sa o živote českej komunity, ktorá už 200 rokov žije nad Dunajskou soutěskou v Rumunsku.

Už 18. októbra organizátori v Turčianskej galérii otvorili výstavu "Príbehy" novinárky a fotografky Jany Čavojskej a fotografa Martina Tomášku, prístupná bude do 11. novembra (v exteriári Turčianskej galérie).

Vstup na festival je voľný. Viac info na webe festivalu.

Najnovšie