Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Drevenice pod Rozsutcom
Drevenice pod Rozsutcom Zatvoriť

PR Tipy na 7 najkrajších chát z rôznych kútov Slovenska

Pri cestovaní sú dôležité nielen pamiatky a atrakcie, ktoré navštívite, ale aj ubytovanie, v ktorom si oddýchnete a strávite noc. Pri hľadaní toho pravého ubytovania si môžete zvoliť z viacerých typov zariadení, pričom k najobľúbenejším sa bezpochyby radia chaty. Plánujete cestovať po Slovensku a hľadáte presne takéto ubytovacie zariadenie? Pripravili sme si pre vás zoznam siedmich najkrajších.

Chata Moritz – Martin

Chata Moritz
Chata Moritz

Ak sa budete nachádzať v okolí Martina, skvelou voľbou je chata Moritz, ktorá je vhodná pre stredne veľké až veľké skupiny. Ubytovať sa v nej totižto môže 13 ľudí. Turisti si na tomto ubytovaní chvália najmä pokoj a ticho, no mnohí nedajú dopustiť ani na vysokú úroveň čistoty, príjemný personál a výbornú polohu.

Chata Moritz má taktiež skvelé vybavenie a samozrejmosťou je aj veľmi dobrá vzdialenosť od hlavných atrakcií, ako napríklad vrchy Minčol či Veľký Kriváň, Hrad Strečno a lyžiarske stredisko Winter Park Martinky.


Drevenice pod Rozsutcom – Zázrivá

Drevenice pod Rozsutcom
Drevenice pod Rozsutcom

Túžite po pravej slovenskej dovolenke? Vycestujte do Zázrivej, kde si okrem množstva zaujímavých atrakcií môžete užiť aj príjemné a čarovné ubytovanie. Drevenice pod Rozsutcom sú vhodné nielen pre menšie rodiny, ale aj pre veľké skupiny až do 27 ľudí.

Tí, ktorí drevenice navštívili, majú množstvo skvelých skúseností. Chvália si najmä skvelú polohu a krásnu atmosféru. Niektorí nedali dopustiť na veľkú knižnicu nachádzajúcu sa v objekte, ktorá sa páčila dospelým i deťom, a ochotný personál.


Wellness Chata Zázrivá – Zázrivá

Wellness chata Zazriva
Wellness chata Zazriva

V Zázrivej nájdete okrem dreveníc aj krásnu wellness chatu, ktorá láka turistov najmä kvôli jacuzzi, saune a krásne upravenému exteriéru. To však nie je ani zďaleka všetko. Mnohí, ktorí sa v chate ubytovali, chválili skvelú komunikáciu s personálom, nádherné tiché prostredie a krásne výhľady na okolie.

Wellness chata je perfektným riešením pre dvojice, rodiny s deťmi, teambuildingy aj skupiny priateľov.


Zátišie pod lesom – Nižná Boca

Zátišie pod Lesom
Zátišie pod Lesom

Malá obec Nižná Boca, ktorá sa nachádza v malebnom prostredí národného parku Nízke Tatry, je skvelým riešením pre každého, kto túži po oddychu v tichu, no pritom by sa chcel vydať na túry na Ďumbier či navštíviť Jánsku jaskyňu.

Ak sa sem vydáte, skvelým riešením ubytovania je chata s názvom Zátišie pod lesom. Hostia, ktorí v nej boli ubytovaní, nedali dopustiť najmä na pekné prostredie, skvelú vybavenosť a atrakcie pre deti.


Chata Zinka – Mýto pod Ďumbierom

Chata Zinka
Chata Zinka

Láka vás prostredie Nízkych Tatier? V tom prípade porozmýšľajte nad chatou Zinka, ktorá sa nachádza v malebnej horskej obci Mýto pod Ďumbierom. Chata svojím hosťom poskytuje množstvo služieb, ktoré si nevedia vynachváliť, ako napríklad veľa miesta, lôžka až pre 28 ľudí, sauna, jacuzzi, altánok, spoločenská miestnosť a vysoká úroveň čistoty.

Plusom je taktiež krásne prostredie a blízkosť k niektorým z hlavných atrakcií, ako sú napríklad Chopok, lesnícky skanzen vo Vydrovskej doline či lanový park Tarzania.


Chata pri jazere Leštiny – Leštiny

Chata pri jazere Leštiny
Chata pri jazere Leštiny

Chata pri jazere Leštiny je ako stvorená pre menšie skupiny a rodiny s deťmi. Turistom sa páčil najmä priateľský prístup majiteľov, čistota, krásne udržiavaný priestor, nádherné prostredie a blízkosť atrakcií, ako napríklad Oravský hrad, Oravské múzeum v Župnom dome či kaštieľ vo Vyšnom Kubíne.


Chata Green – Veľká Lomnica

Chata Green
Chata Green

Ak chcete navštíviť Veľkú Lomnicu alebo ste milovníkom golfu, chata Green je určená pre vás. Nachádza sa totižto v tesnej blízkosti golfového ihriska a taktiež priamo v rekreačnej oblasti Veľká Lomnica.

Turisti, ktorí objekt navštívili, si zamilovali tiché prostredie. Okrem neho si chválili aj čistotu, skvelú vybavenosť, priateľský personál a blízkosť k atrakciám, ako napríklad Múzeum TANAP-u, Belianske Tatry či Belianska jaskyňa.


Ďalšie tipy na ubytovanie

Chceli by ste vidieť aj ďalšie možnosti ubytovania v jednotlivých častiach Slovenska? Prezrite si ponuku najväčšieho ubytovacieho portálu Hauzi.sk a vyberte si presne podľa svojich predstáv.

Najnovšie