Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Lapšanská Ľuba a Smejkal Tomáš - Na cestách so štvornožcami
Lapšanská Ľuba a Smejkal Tomáš - Na cestách so štvornožcami Zatvoriť

Pozvánka Festival Cestou necestou sa vracia do Bratislavy a na celé Slovensko

Trojdňový festival Cestou necestou s 50 cestovateľskými prezentáciami a diskusiami sa po dlhej prestávke vracia do Domu kultúry v Ružinove. Bude prebiehať v dňoch 10. – 12. marca 2023.

Čo sa bude premietať v Bratislave

Počas troch dní si môžete vypočuť príbeh o takmer trojročnej ceste na bicykloch páru a dvoch psíkov od Kanady po Južnú Ameriku, prejdete tisíce kilometrov na Pacifickej hrebeňovke i na Colorado Traile, spoznáte Venezuelu, Kubu, Island i Kostariku.

Po rokoch sa do Bratislavy vrátia chalani z Lady svetom – Marián Grofčík a Matej Fabšík, ktorí zabavia svojim humorom a zábavnými zážitkami zo všetkých ciest, ktoré podnikli na ladách od Európy, Strednej Ázie (v Iráne im auto aj ukradli), Indie i Južnej Ameriky.

Medzi zaujímavosti patrí prezentácia o prejdení 2000 kilometrov na kolobežke okolo Írska, Aminove cestovanie a naskakovanie na nákladné vlaky s ľuďmi z kartelov v Mexiku, ako aj návšteva netradičných indických dedín (dedina kde má jedna žena mnoho mužov, dedina, kde sú v takmer každej rodine dvojičky...).

Zistíte, ako sa stopujú plachetnice, pomáha na Kostarike alebo v Kambodži a stopuje za polárny kruh. V programe je aj prezentácia o cestovaní po Holansku a Anglicku s deťmi, kajakovaní na morských kajakoch po Lofotoch, vydáme sa na cyklovýlety po Európe, spoznáte 3 rôzne trasy púte do Santiaga de Compostela, Slováka, ktorý behá po Slovensku a mnoho ďalšieho.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Okrem dvoch sál plných prezentácií sa koná 12 diskusií s cestovateľmi na rôzne témy: cestovanie sólo, o ceste hrdinov SNP, o Blízkom Východe, Balkáne, Austrálii a Novom Zélande, Ázii, autonomádstve i ďalších témach.

Podujatia po Slovensku

Okrem trojdňového festivalu v Bratislave pripravuje OZ Cestou necestou sériu podujatí po celom Slovensku, na ktorom budú nielen cestovateľské prezentácie, ale aj filmový festival Expedičná kamera.

Na Expedičnej kamere si v 16 mestách budete môcť pozrieť 7 filmov: Dostaneme sa na Baffinov ostrov, zistíme, aké je to byť nepočujúcou horolezkyňou, na bicykloch sa pozrieme na hory pri Santiagu de Chile, na dva týždne zažijeme Švajčiarsko, absolvujeme netradičnú svadobnú cestu na dvoch kolesách a na záver spoznáme viac Madagaskar i Malorku.

Viac o našich podujatiach na webstránke festivalu a na sociálnych sieťach.

Najnovšie