Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Dovolená na Baffinově ostrově. Foto - archív festivalu
Dovolená na Baffinově ostrově. Foto - archív festivalu Zatvoriť

Pozvánka Festival Expedičná kamera 2023

Aktuálne prebieha medzinárodný filmový festival Expedičná kamera, koná sa o viac ako 150 slovenských a českých mestách. Môžete si pozrieť filmy Divoké vody, Dovolená na Baffinově ostrově alebo Strážci údolí sopky Tupungato.

Ve filme Divoké vody si môžete pozrieť príbeh jednej z najúspešnejších kajakárok svojej generácie – Nourie Newman. Zápasí s vecami, ktoré občas ovplyvňujú aj jej športové výkony a možnosti posúvať svoje hranice.

Dovolená na Baffinově ostrově znie romaticky, ale pozor: expedícia je to isté ako dovolenka, záleží len na vašom prístupe. Erik Boomer a Sarah McNair-Landry sa vo filme vydávajú na odvážnu 45 denní expedíciu na odľahlý Baffinov ostrov, aby hľadali skaly, na ktoré by sa dalo vyliezť a nepreskúmané rieky, ktoré by sa dali splaviť.

Madagaskar. Dokument zachytáva pátranie po údajnej záhadnej bytosti menom kalanoro, ktorá žije na odľahlých miestach ostrova Madagaskar. Tento tvor má podľa domorodcov magickú moc, nadprirodzenú silu a telepatické schopnosti. Členovia expedície sa zúčastnia na niekoľkých obradoch na vyvolanie tejto chlpatej, asi meter vysokej bytosti.

A ak patríte do skupiny, ktorá svoje lode občas vymení za biky, možno sa vám bude páčiť film Strážci údolí sopky Tupungato.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Rozpis miest, v ktorých sa filmy premietajú, nájdete na www.expedicnikamera.cz.

Najnovšie