Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Moravská cyklistická cesta

Diskusná téma K článku: Moravská cyklistická cesta

Moravská cyklocesta, vedúca oblasťou Záhoria z Brodského do Bratislavy pozdĺž moravsko-slovenskej a potom rakúsko-slovenskej hranice, ma lákala už niekoľko rokov, pretože som vedel, že vedie zaujímavou krajinou. Mal som prejdených niekoľko jej úsekov, ale doteraz som nemal čas ju prejsť celú. Preto som si vyhradil deň pred Veľkou nocou, pozval aj kamaráta Petra, ktorý ju pozná ako vlastné topánky a v jedno aprílové ráno sme vyrazili z bratislavskej hlavnej stanice.

MatusM

bezva, obsažný článok, trasu tiež ešte nemám celú prejdenú, hádam sa to tento rok zmení:)

Vladvlad

"vecna hadka medzi cyklistami a motoristami"?
To je na každej ceste, nie len tu.
Ako som písal, vybudovanie cyklochodníka je len (totálna a úplná) neschopnosť mesta/VÚC. Radšej sa budujú chodníky niekde pri Slovnafte a Petržalke, ale aby prepojili Dunajskú a Záhorskú magistrálu to nie.
Pre pochybovačov, dá sa to vybudovať (cez Sihoť a okolo cesty, ale nie je "ten správny záujem".
O tzv. "cyklolávke" z DNV do Rakúska radšej ani nebudem písať, je to Neverending Story...

Lolisha

Cast tejto cyklocesty je pre mna vdacna uz len tym, ze sa nachadza pri Bratislave. Aj z toho dovodu ju mam prejdenu viackrat. Aj ked, len spolovice - po Zahorsku Ves. Ta druha, vzdialenejsia cast, ma este len caka .

Ohladom useku z Bratislavy na Devin - to je vecna hadka medzi cyklistami a motoristami. Mnohi z nich vzhladom na uz aj tak uzku cestu nemaju na nej radi este aj cyklistov. A ja zas nemam rada, ked na mna trubia. Nemozem si vybrat, kade ist, mozem len po tejto ceste. Pritisnuta ku krajnici.

Axel

chlapi - ak to od Jula nebolo myslene ironicky, tak na ten vyryvacny prispevok nema zmysel ani reagovat...

Vladvlad

juloLM: autori stránky vedia najlepšie prečo to sem dali.
Čo je podľa teba cykloturistika?
slovník cudzích slov píše : "rekreačné odvetvie cyklistiky s cieľom poznávať prírodu, históriu a pod. kraja", čo je tu 100% splnené.
shapeshifter: PN-Bradlo-Senica-Skalica-Bratislava (presne 187km) dobrá trasa :), ale ja by som ju nešiel :)

Shapeshifter

JuloLM nerozumiem tvojmu prispevku. Podla mna je vela turistov ktori praktikuju aj cykloturistiku a ako spestrenie nevidim dovod preco by tu tie clanky nemohli byt. Osobne ma to tesi a drzim palce aby pribudli dalsie podobne clanky. Ak pre teba pojem cykloturistika znamena tyzdenny vylet a 1000 prejdenych kilometrov tak to je o niecom inom ale tvrdit ze 100 kilometrovy vylet je pre rodiny s malymi detmi.. No neviem prijde mi to trochu ako ciste rypanie.. Inak ta trasa sa da ist naozaj az od skalice po hradzy a tam sa aj napajaju dalsie trasy takze si to moze kazdy predlzit ako chce - napr. do piestan vlakom a potom cez bradlo, senicu az do skalice a potom do bratislavy - to by mohlo byt takych 200km a Julo by mohol zobrat aj deti nech si potrenuju.. :))))

JuloLM

Neurazte sa,ale co ma toto spolocne s turistikou,nedajboze cykloturistikou?Este tak prechadzka po kraji,alebo cykloturistika pre rodiny s malymi detmi.

Ciernaznacka

Ale ta cesta zacina uz v Holici
Holíč- Kopčany- Brodské - atd.

Shapeshifter

No super, tak uz tu budu aj cyklovylety a hned sa zacinaju jednou z mojich oblubenych tras. Mozem len potvrdit ze stoji za to a ak je niekomu malo da sa ist uz zo skalice - od batovho kanala.

Lubo

Cyro, kazdy stvrtok bude vychadzat cykloclanok. A tvoje su uz pripravene...

Cyro

To by uz kazdu chvilku mohli pribudnut aj tie moje...

Lubo

Budeme len radi :-)
verime, ze sa sekcia chyti a budu pribudat clanky

Axel

Tiez pozeram, ze je tu konecne cyklosekcia. Tak to aby som zo seba na tuto temu nieco vypotil aj ja...

Vladvlad

Pekný článok.
Z Vysokej pri Morave sa dá ísť do Zohoru po menej frekventovanej bočnej asfaltke a následne sa napojiť pred skládkou na tú cestu.
Záplavy sú tú každý rok a súhlasím, že radšej netreba skúšať, či sa tá voda dá prejsť :)
Nevýhodou celého úseku je nedobudovanie cyklochodníka Devín-Karlova Ves. Počúvame o tom už niekoľko rokov, ale výsledok nie je žiadny. Je to obyčajná neschopnosť to tam vybudovať, čaká sa asi na nejakú tragédiu, keď vidím, ako po tej ceste idú na bicykloch rodiny s deťmi a hlavne teraz, keď je teplo, tak mám dosť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov