Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cyklovýlet cez Vojenský obvod Záhorie

Peterf

Peto prestahuj sa do Skandinavie,pretoze s lesnatostou uzemia sme hned za nimi, nikto iny v Europe nema viac lesov ako my - chyba bude mozno v niecom inom, nie ze nemas kam ist. Porovnavat investicie do cyklotras a do golfoveho arealu je podla mna scestne - nemozes porovnavat statne investicie, ktore nemusia byt ziskove a investicie sukromnych osob. Lubo nie je v pravidlach Hikingu ze sa tu nemaju riesit politicke problemy? Mal by si ist prikladom ;-)
Na Zahori su pekne miesta na cyklistiku ale podla mna slovenske naj su Strazovske vrchy.

Lubo

... a z coho by sa naplnila korupcna obalka?
Tu davno nikomu vo fukcii nezalezi na nicom inom len vlastnom naplnenom vrecku! Vsak ked je korupcia doktrinou statu, tak to ide az po najmensie clanky verejneho zivota...

Peto

Veru v Čechách maju cyklotrasy na velmi vysokej urovni oproti nasim, kde na to seru. U nas je asi vhodnejsie investovat na blbiny. Aj u nas radsej postavili golfove ihrisko, skacalo sa kopec stromov len pre vyzitie darmozracov. A ked nie to tak daju zrubat dalsie lesy, aby bolo kde stavat podniky. U nas, uz nieje kam ist do lesa. Ak tam nieje podnik, alebo tento blby golf, tak je tam vojensky priestor alebo revir. Radsej mohli mesto investovat do cyklotras, ked sa tak Malacky pysia logom Vitajte cyklisti a nic tu pre nich nieje.

Palic

zahorska nizina je naozaj krasna vdaka borovicovym lesom.je to samozrejme sama rovina, takze ako stvorene pre rodinnu cyklistiku. desiatky kilometrov asfaltiek, po ktorych len zriedkakedy prefrci auto.S tou turistickou infraštrukturou je to naozaj bieda.pri senici v tesnej blizkosti vycvikoveho priestoru sa teraz buduje golfovy areal.od senice sa pripravuje novy prijazd, tak dufam ze bude aj s cyklotrasou, ktora by mohla prepojit myjavske kopanice a zahorsku nizinu. a snad pribudne aj nejaka restika.neviete niekto nieco o tom projekte?
cez vikend som bol na Sumave.sluzby pre cyklistov na vysokej urovni. dufam, ze sa takeho niecoho dozijeme aj na slovensku....niekedy

Peto

Povolenie sa da vybavit vzdy na zaciatku roka a je to nielen pre hubarov ale aj pre turistov, cykloturistov, skratka rekreacna turistika sa uvadza v tom povoleni. Mam ho aj ja lebo chodim z Malaciek do Jablonoveho cez vojensky priestor. Inak je to velmi pekna cesta. Je asfaltova a zacina, no je to prva lesna cesta na pravo (je tam rampa) ked pojdete z Malaciek smerom na Pernek. Prejdete cez nadjazd nad dialnicou a potom len asi kilometer a narazite na tu cestu. Neda sa to prehliadnut. Z Malaciek z centra do Jablonoveho je to cca 13 km + este spat, takze pekny, nenarocny a kratky vyletik. A ked mate stastie a ja ho mam skoro stale :-) tak narazite na roznu lesnu zver.

DanielaM

Je prístupná, miestni majú povolenie iba na zbieranie húb.

Sabatier

Zaujimavy clanok, niekedy by som tam rad vyrazil. je trasa v sucasnotsi pristupna kazdemu alebo je treba nejake povolenie ktore maju miestni?

Peter61

k histórii: za II. sv.v. tu cvičil wehrmacht inváziu do Stredomoria (podobné prírodné podmienky - piesok etc.)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum