Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma lock-out, speed lock, ...

Diskusná téma lock-out, speed lock, ...

Ahojte, zaujimalo by ma ako presne funguju rozne systemy uzamykania odpruzenej vidlice. Mam zatial skusenost len s klasickym lock-out na vidlici a ten sa da uzamknut len ked zleziem z bicykla t.j. pri nezatlacenej vidle a zaujimalo by ma ci napr. remote lock-out ktory je na riaditkach umoznuje zamknut vidlu aj ked je zatlacena (jazdcom na bicykli) ?? alebo treba predne koleso pri jazde nadvihnut ?? pripadne ci umoznuje niektory iny system (speed lock?) uzamknut vidlu v lubovolnej zatlacenej polohe

Myscho

Zdravim,
mam skusenost s klasickym dialkovym zamykanim od rockshoxu.Ide zamknut aj pri zatazenej vidlici (pretoze spravne nastavena vidlica ma mat isty ponor aj po nasadnuti jazdca tzv. sag, 10-20% zdvihu),takze nemusis odlahcovat koleso, ani zosadat.Ale po zamknuti sa vidlica vrati na povodnu (plnu) vysku.
To co opisujes v poslednej vete by asi vyriesila vidlica s funkciou kt. napr. pri rockshoxe volaju u-turn, ktora ma moznost menit zdvih napr. z 80 na 120 mm, prakticky kdekolvek a hned.
Skus pogooglit :D
M.

Ftakopysk

Ahoj. Nechapem celkom presne, o co ti ide. Chces naschval zamknut vidlu v stlacenom stave? Kvoli zmene geometrie, alebo kvoli comu? Lebo inak si neviem celkom dobre predstavit, ako a kedy by si chcel zamykat vidlu stlacenu. Predsa ked ides po rovnej asfaltke, alebo ides slapat do kopca (kde ma lock zmysel) tak vidla nema velmi preco pracovat.

Kazdopadne, toto je skor cykloturisticka stranka, kde vacsina uzivatelov lock na odpruzenych vidlach neriesi. Takze mozno bude lepsie, ked tvoju otazku polozis vo fore na mtbiker.sk.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum