Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Plav. Mikuláš – Záhorie – Senica a späť

Diskusná téma K článku: Plav. Mikuláš – Záhorie – Senica a späť

V piatok cestou z práce v rozhlase počúvam poobedňajšiu reláciu o senickom kultúrnom lete, ktoré vyvrcholí cez víkend senickým jarmokom. Večer sedíme s manželom pri krbe v našej chalúpke v Plaveckom Mikuláši a spriadame plány na sobotný cyklovýlet. Mám nápad, aby sme ho spojili s návštevou jarmoku. Pozeráme sa do mapy a chceme sa dostať do Senice bez použitia „cykloznačky“, vedúcej po hlavnej ceste do Senice. Myslíme si, že po frekventovanej ceste Stupava – Rohožník – Jablonica – Senica by cyklisti nemali jazdiť, aj keď na stromoch tesne pri ceste svietia cyklistické značky.

Denis

Ak by vojaci sprístupnili na So-Ne vojenské pásmo pre turistov, tak by to bolo zrejme najkrajšie miesto v strednej Európe na cykloturistiku. Perfektná je stará cesta z Mikuláša, resp. z Podhradia do Studienky. Pekný a inšpirujúci článok, pozdravuje Vás Váš skorosused, tiež máme chalupu v Plaveckom Mikuláši a tiež Bratislavčania po peťdesiatke.

DanielaM

To neviem, ale mam vyskusanu modru TZ z Laksarskej N.Vsi smerom na Tomky a veru sme sa museli vratit nesuc bicykel... :-) Nastastie v tejto oblasti su cesty menej frekventovane a preto ich na bicyklovanie bezne vyuzivame. Z Bílkových Humeniec do B.mikuláša, B.Petra, cez Šajdíkové Humence, odtial uz cervena znacka do Senice je zjazdna aj bikom.

Vladvlad

Každý to vníma ináč, chápem. Ak sa k tomu pridružia aj nepríjemné zážitky, je to o to horšie, tiež by ma to tam potom neťahalo.

Vychutnávať si jazdu na bicykli, si neviem predstaviť na žiadnej ceste pre autá :) Tu je aspoň fajn návod kadiaľ sa tie hlavné cesty dajú obísť.

Mimochodom nemá niekto skúsenosť s červenou TZT, ktorá od Bílkových-Humeniec po Senicu ide mimo cesty a krajom VO Záhorie, že ako vypadá. Asfalt alebo piesok? mapy.hiking.sk/?x=17.28173295…

Sona

Na ceste okolo Rohoznika je okrem kamionov problem aj v tom, ze je uzka a pritom nie kazdy z vodicov dodrzuje maximalnu 70-ku. Raz sme tu mali konflikt s jednym vodicom, ktory nas takmer zrazil, trubil na nas, akoby sme tam nemali co hladat, pricom sme sli po kraji cesty jeden za druhym, a ked sme sa zacali rozculovat, zacuval spat, vystupil z auta a chcel nas fyzicky napadnut. Uz som vytacala cislo policie, ked ho zvysok osadky jeho auta vtiahol spat a odfrcali. Odvtedy som tu nebicyklovala...

Pio

Slubujem, ze sa polepsim. Inak taka jazda sa da cez rozne zelezniciarske kluby objednat prakticky kamkolvek, len je to dost drahy spas. Zakladnou podmienkou je plne vytazenie, aby to objednavatela nezruinovalo.
Verejne jazdy na Zahorie, ktore som spominal, byvaju dlho dopredu vypredane. Pokial ma pamat neklame, tak tento rok boli dve verejne a niekolko neverejnych jazd. Dokonca aj s parnym vlakom: vlaky.net/…/003445-Uhranka-na…

DanielaM

Vdaka za reakcie. Nuz kazdy ma vlastny nazor a vlastnu skusenost. Ja patrim k skupine, ktora si chce pohyb na bicykli vychutnat a nie sa celu cestu strachovat a kukat iba pred predne koleso bicykla. Preto radi jazdime k "susedom" do rakuska a Ceska.
Ivan, vdaka za doplnenie. Bolo by fajn, ak by si vopred posielal info o takychto zaujimavych akciach na redakciu a ta by ich uverejnovala medzi aktualitami. Urcite by sa viaceri radi pridali :-)

Pio

Dobrý výber túry. Do VVP Záhorie sa radi chodíme bicyklovať.

  • Najprv poznámka k vlakovej doprave.
    Nemám žiadnu idíciu, že by sa žel. trať od Rohožníku mala rušiť. Asi to je nedorozumenie.
  • Vlakom sa dopraviť do Plaveckého dá cca 2 krát ročne, keď KPHŽD robí pre verejnosť špeciálne cyklovlaky. Záznam z jednej takej akcie je tu: vlaky.net/…/002409-Motorakom-… Samozrejme článoček je orientovaný skôr na železnicu.
  • Cesta Stupava - Rohožník - Jablonica je podľa môjho názoru absolútne nebezpečná pre cykloturistov. Najmä ak ide skupina. My poväčšinou chodíme v zložení 2 + 2 (dospeláci + pubertiaci). Tej ceste sa však vyhýbame pre jej frekventovanosť, šírku a nebezpečnosť.
  • Všetko zaujímavé o tamojšej železnici, vrátane plánov, čo sňou nájdete tu: vlaky.net/…/trat.asp?id=3 v sekcii čláky a objekty.
Vladvlad

Fajn článok.
Táto veta: "Myslíme si, že po frekventovanej ceste Stupava – Rohožník – Jablonica – Senica by cyklisti nemali jazdiť, aj keď na stromoch tesne pri ceste svietia cyklistické značky." Prečo by tade nemali jazdiť, myslím že je to bez problémov. Tento rok som oboma smermi išiel veľa krát a oproti iným úsekom sa to dá, plus vždy pekné výhľady na Malé Karpaty :)
Cesta Jablonica-Senica má širokú krajnicu, tak ani tá trasa v prípade núdze nie je taká zlá.
Osobne sa mi viac nepáči úsek Jablonica-Biela hora-Trstín (neznačený), hlavná dopravná tepna na okolí, kamiónov je tam teda dosť. Ale skratka je to dobrá.

Nedávno som čítal taký názor, že teleso železničnej trate od Rohožníka po P. Mikuláš by sa po vytrhaní koľajníc dalo použiť ako cyklochodník :) Plus použiť železničný násyp bez koľajníc, ktorý ide z P.Mikuláša do Jablonice, to by bol projekt :) Ale nie na Slovensku :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma