Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cyklojazda okolo Semmeringu

Diskusná téma K článku: Cyklojazda okolo Semmeringu

Kto z milovníkov turistiky a vyznávačov lyžovania by nepoznal rakúske stredisko Semmering? Našincami je navštevované vďaka svojej blízkosti (cca 120 km od Bratislavy). Dnešný tip na výlet však nebude pre milovníkov prašanu, ale pre tých, ktorí si humpľujú svoje telá na dvoch kolesách. Opíšem vám jednu z mnohých jázd, ktoré sme v okolí tohto strediska absolvovali.

Vladimir50

Priatelia,
s jazdami na MTB na lesných cestách a šotoline to podľa obyčajnej mapy v tejto oblasti nebude jednoduché. Sám som si našiel lesné cesty, ale keď som k nim dorazil čakali ma zákazy vjazdu pre cyklistov. Nakoniec aj na Vašej fotke hiking.sk/…/panoramaloipe_spo… v sedle Feistritzsattel je primo za Vami zákaz vjazdu pre cyklistov na trate Panoramaloipe. Bojím sa, že podobný zákaz bude aj na lesnej ceste zo sedla Pfaffensattel na Stuhleck. Ale to nevadí, v tejto oblasti sú nádherné trate aj na asfaltkách.

KarolM

Ďakujem Starec. Ešte všeobecná poznámka k tým cestám. V Rakúsku som už niečo pojazdil (najmä v oblasti Salzkammergut), z toho bolo hodne po šotoline. Musím konštatovať, že rakúska šotolina je často kvalitnejšia ako slovenský asfalt. Takže sa netreba báť… (Apropos: S Alpentour nemáš skúsenosti?)

Starec

Karol, opisovaná jazda viedla iba po asfalte. Bohužiaľ s tipmi na šotolinové Ti nepomôžem, ale viem, že sú - aspoň podľa mapy. Z Pfaffensattelu na Stuhleck však vedie určite, videl som ju na vlastné oči. Odporučam túto oblasť, lebo na ploche 40x40 km (medzi mestami Mariazell, Bruck a.d.M., Pinggau a Neunkirchen) je min.10 sediel a niekoľko kopcov nad 1000 m.n.m - čiže fakt variabilné. Ak máš mapu, dajú sa k tomu zamiešať aj jazdy pre MTB.

KarolM

Milan, vďaka za skvelý tip, už dlhšie sa do tejto lokality chystám. Nie je mi však celkom jasné, či celá trasa vedie po asfaltových cestách ako spomínaš v závere (v texte sa objavuje aj šotolinová cesta zo sedla Pfaffensattel). Nemáš ešte v talóne ďalšie tipy z tejto oblasti, uvítal by som najmä tie šotolinové : )).

DanielaM

Velmi pekne, poznam iba "lyzmo". Kilometre by aj usli , ale to prevysenie mozem iba zablahozelat a ticho zavidiet :-)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma