Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Po trase Štiavnického cyklomaratónu

Diskusná téma K článku: Po trase Štiavnického cyklomaratónu

Štiavnické vrchy sú ideálnym priestorom na nielen horskú cyklistiku. Zbytok obrovského vulkánu nemá typický tvar slovenských pohorí s hlavným hrebeňom, kolmými bočnými rázsochami a hlbokými dolinami. Krajinka je členitá, veľmi pestrá, striedajú sa lesy s lúkami, holé hrebene, údolia, jazerá, pomerne často natrafíme na ľudské sídla, či človekom zmenený terén. Cyklistika je preto tiež veľmi pestrá, klasické trojhodinové stúpania hore dolinou a potom dvadsať minút dole dolinou tu nemáme. Trasa štiavnického horského cyklomaratónu je jedna z mnohých možností na horskú cyklistiku v Štiavnických vrchoch a tvorí krásny vyhliadkový okruh okolo Banskej Štiavnice s veľkým množstvom možných kombinácií s inými trasami.

Mišo D.

Vyznačenie štiavnických cyklotrás (v procese) je iný projekt ako "bajkomktajchom", viac by o tom určite vedel napísať jjano. Ja osobne som len "využívateľ". Je však príznačné, že na niektorých úsekoch sa trasy prekrývajú a vzniká slušná džungľa smerových tabuliek a značiek (cyklisti, bežkári, turisti, chko, geopark...)

Svatopluk stepanek

pre palo TT: nie som nijaky cykloturista, ale klobuk dole pred autormi "bajkomktajchom"
to je dokonale dielo !

Jjano

Pre spravodlivosť treba povedať, že Bajkom k tajchom nie je dielom štiavnických, ale hodrušských bikerov. :-)

Solinko

Pekny clanok Michal. Nemas nahodou gpx track z GPS-ka z tejto trasy?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma