Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolu Dunajom IV. - Rakúsko

Diskusná téma K článku: Dolu Dunajom IV. - Rakúsko

Posledný úsek nášho letného cyklistického putovania dolu druhou najväčšou európskou riekou, teda prejazd Rakúskom, je všeobecne známy a prešli ho už stovky slovenských cyklistov. Napriek tomu je tu stále čo objavovať a oplatí sa vybrať aj bokom od rieky a navštíviť malé prírodné či kultúrne zaujímavosti, na ktoré nás upozorňujú početné propagačné materiály v informačných kanceláriách.

Jozef Sliacky

Výjazd na Ferdinandwarte z Mauternu cez Unterbergen dá síce trochu zabrať, ale oplatí sa tam vyjsť. V závere, asi kilometer, je lesná cesta, prinajhoršom kúsok potlačíte bicykle. Je to romantické miesto, najmä ak sa tam zastavíte na noc, ako sa pritrafilo nám. Ako som napísal, so stanovaním nebol problém, dva stany neboli nápadné, ale väčšia skupina by mohla mať problém, keďže ide o chránené územie. Vodou sa treba zásobiť v dedine. V údolí Wachau sú aj ďalšie vyhliadky, na ktoré sa určite oplatí vyjsť na bicykli alebo pešo. My sme pred časom vyšli v Dürnsteine pešo na tamojší hrad a bola to príjemná a zaujímavá, asi dvojhodinová vychádzka. Pri dobrej mape alebo propagačných materiáloch, ktorých je v tamojších informačkách dostatok, nie je problém si naplánovať pekný výlet.

Marek_10

Super cestopis. Zaujala me zminka o bivaku na rozhledne Ferdinadswarte. To se k ni da na kole vyjet primo od Dunaje, nebo se musi zajet do dediny Unterbergen a teprve odsud se dostat k rozhledne jakoby zezadu? Musi z ni byt nadherny vyhled pri vychodu slunce.

Jozef sliacky

Vychádza to približne 100 km na deň, čo sa dá v pohode zvládnuť aj vtedy, ak človek nemá veľa najazdené. Aspoň ja som s tým nemal problém. Dôležité je - okrem počasia - aj to, aby bola každý deň okrem bicyklovania možnosť venovať sa aj inej aktivite: niečo zaujímavého spoznať, objaviť, a niekedy dobre padne aj poldeň klasického ničnerobenia. Ale samozrejme, že všetko je individuálne. Kto ma pozná, vie, že so svojou motýľou postavou sa nemožem rovnať chlapom o 20 kg ťažším a o 20 rokov mladším, ale dokážem sa prekonať a ak naozaj je čo cestou robiť, obdivovať, spoznávať, tak sa dá prekonať únava. Ale tak je to aj pri iných formách turistiky a cestovania, Samozrejme, že dôležitá je dobrá partia, tentoraz som nebol ani ja v dobrom duševnom rozpoložení, takže niekedy došlo aj k výmene názorov, ale vždy sme si to dokázali včas vysvetliť, takže klasická ponorka z toho nebola. Riešili sme to aj tak, že keď sme sa napríklad na poldeň zastavili v nejakom meste, každý sme si išli po svojom. A ešte jeden problémik: Drahoš je zarytý abstinent, čo pri takýchto akciách tiež nie je ideálne, ale dobre mi padlo trochu sa mu prispôsobiť.

Janovarga

pekne
len sa tusim na tom drahosovi prejavovala nejaka unava+ponorka..ale tiez dufam,az budem taky kmet,ze sa zadaria taketo vyletiky.. Jedna otazocka-isli ste dost pohodovo ako pozeram-kolko km denne ste priemerne davali?nasiel som,ze okolo 100 vam to vychadzalo a dost ste toho pokukali.Je teda 100 denne realna?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov