Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Pilišské vrchy do Szentendre

Diskusná téma K článku: Cez Pilišské vrchy do Szentendre

Pri Ostrihome začínajú Pilišské vrchy (Pilis), ktoré sú nadmorskou výškou porovnateľné s Malými Karpatmi. Na našej cyklotúre sme si vyšliapli na druhý najvyšší bod pohoria – vyhliadku Dobogókö (700 m n. m.) – obľúbený cieľ turistov zo širokého okolia.

Igor Novohradský

Pozor! Jedná sa o dve samostatné pohoria. Najvyšším vrcholom pohoria Pilis je rovnomenmný vrch Pilis (756 m). Na jeho vrchole sú obrovské betónové zvyšky po tankových garážach a nefunkčná rozhľadňa. Dobogókö (699 m) je najvyšším vrcholom pohoria Visegrádi hegység.
Pre peších turistov by som rád dal do pozornosti veľmi peknú tiesňavu Rám szakadék s rebríkmi a čakru Zeme na vrchole Rám hegy. Čakru tvorí vlastne obrovksá skalná päsť. Najkrajší výstup vedie z dedinky Dömös.

Branstef

Veru tak, sú to dve rôzne pohoria,Dobogókö je Chotárna skala a je najvyšším bodom Vyšehradských vrchov, pamätnú tabuľu tam má Edmund Téry. Na Pilis vedie pekný neznačený hrebeň, hlavne na jar tam rastú krásne kvietky.

Bežkár

Dobogókö je na internete lokalizované rôzne, asi je to tým, že niekedy sa obe pohoria označujú spoločným názvom ako Pilis - Visegrádi hegysék

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum