Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez Pilišské vrchy do Szentendre

Diskusná téma K článku: Cez Pilišské vrchy do Szentendre

Pri Ostrihome začínajú Pilišské vrchy (Pilis), ktoré sú nadmorskou výškou porovnateľné s Malými Karpatmi. Na našej cyklotúre sme si vyšliapli na druhý najvyšší bod pohoria – vyhliadku Dobogókö (700 m n. m.) – obľúbený cieľ turistov zo širokého okolia.

Bežkár

Dobogókö je na internete lokalizované rôzne, asi je to tým, že niekedy sa obe pohoria označujú spoločným názvom ako Pilis - Visegrádi hegysék

Branstef

Veru tak, sú to dve rôzne pohoria,Dobogókö je Chotárna skala a je najvyšším bodom Vyšehradských vrchov, pamätnú tabuľu tam má Edmund Téry. Na Pilis vedie pekný neznačený hrebeň, hlavne na jar tam rastú krásne kvietky.

Igor Novohradský

Pozor! Jedná sa o dve samostatné pohoria. Najvyšším vrcholom pohoria Pilis je rovnomenmný vrch Pilis (756 m). Na jeho vrchole sú obrovské betónové zvyšky po tankových garážach a nefunkčná rozhľadňa. Dobogókö (699 m) je najvyšším vrcholom pohoria Visegrádi hegység.
Pre peších turistov by som rád dal do pozornosti veľmi peknú tiesňavu Rám szakadék s rebríkmi a čakru Zeme na vrchole Rám hegy. Čakru tvorí vlastne obrovksá skalná päsť. Najkrajší výstup vedie z dedinky Dömös.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum