Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Cez NP Donau-Auen k Heidentoru

Diskusná téma K článku: Cez NP Donau-Auen k Heidentoru

Národný park Donau-Auen sa rozprestiera od Viedne po sútok Moravy a Dunaja. Na úseku dlhom 36 km dosahuje v najširšom bode šírku sotva 4 km, pretože jeho hranicu tvorí okraj lužného lesa. V severnej časti susedí územie národného parku s rozsiahlou nížinou Marchfeld (Moravské pole), jeho južnú hranicu tvorí hrana priekopovej prepadliny Viedenská panva. Celým národným parkom prechádza medzinárodná cyklistická cesta (Donauradweg). Dnes urobíme okruh z Hainburgu do Hainburgu cez Haslau.

Kroska

To je fajn, že ste to tak krásne opísali a vložili aj mapku !
Zíde sa do novej sezóny.

Flymaster

Presne tuto trasu sme sli vlani, ale opacne a start/ciel bol bad deutsch Altenburg, kde sme nechali auto zaparkovane na prakovisku pekne pod stromami. Prijemna tura, len ta hradza je taka stale rovna, az nudna. Viac sa mi pacila cast juzne od Dunaja. Samozrejme kompa bola tiez skvela :)

Frankiem

Tá "taxikompa" je naozaj výborná. Išli sme to opačne, v smere od Haslau a na prázdnom prístavisku sme podľa napísanej inštrukcie zabúchali na akúsi kovadlinu a čakali. Po cca 10 až 15 min sme zaregistrovali, že na druhom brehu pristál biely Mercedes, vyskočil z neho pán, naskočil do člna a s úsmevom prišiel pre nás. Či to bola náhoda a on bol iba na obede a práve sa vtedy vrátil, alebo niekto začul naše zvukové signály a privolal ho telefónom, neviem po dnes deň.

Phalike

Absolvoval som tento okruh takmer po identickej trase len s tym rozdielom ze som k Heidentorr isiel z BA cez Berg a Prelenkirchen a spat z Heinburgu cez Wolfstahl do BA, veru poctiva 90km streka. Cesta po hradzi v NP DonauAuen je prijemna oddychova ale zaroven trochu monotonna, ale pri poruseni zakazu vjazdu pre cyklistov sa daju najst uzasne pokojne zakutia v lone prirody. A ta kompa nekompa je velmi zaujimava, taktiez som si ju zavolal telefonom, o pat minut uz kotvil panko pri mole a bral ma na druhu stranu, skor taxik a ako kompa :)

Bazin

super clanok a tip, a vdaka za zobrazenie treku v mape. Hned ako otvoria most na to vbehnem.

DanielaM

Dalsie potvrdenie toho, ze za hranicami s Rakuskom je nespocitatelne mnozstvo variacii na pohodove bikovanie bez frekventovanych ciest s mnozstvom zaujimavych cielov. Pekny clanok, vdaka.. :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov