Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Povinná cyklovýbava v SR a iných štátoch

Axel

Kedze cyklovozik vlastnim a nasu vyhlasku sirkou cez 95cm rozhodne nesplna (uz len tym, ze za bicykle nie je tusim povolene zapajat vobec nic), tak som taky permanentny porusovatel.
Po riadnych cestach toho teda moc nenajazdim a mimo nich je to vlastne jedno.
Policajti ma uz parkrat stretli, ale viac cumeli na to "cudo", ako by mali riesit nejake zakonne nalezitosti.
Samozrejme, ze ked sa z vozikov stane nejaka hromadna zalezitost, tak sa stav obrati, takze si zatial uzivam relativne bezvetrie v tejto oblasti.

Jjano

Axel, nijaký zákon nezakazuje ťahať za bicyklom vozík. Ba dokonca vozík na prepravu detí je v zákona 8/2009 explicitne spomenutý.
Okrem vozíka môžeš za bicykel zapojiť aj taký ten detský bicykel, napojený na Tvoj bicykel tyčou, to je v zákone tiež výslovne uvedené ...

Axel

Jjano, a vies mi aj povedat, kde je to v 8/2009 uvedene?
Ja som nasiel jedine zakaz viest rucny vozik (fakt netusim, do akej inej kategorie vozidiel cyklovozik zaradit) a ani pismenko o taznych tyciach a cyklovozikoch.

Axel

Aha, uz som to nasiel paragraf 55, odsek 3.
Museli to kotuhy aktualizovat :-)
Takze super, som asi koser nakoniec, diki za nakopnutie :-)))

Clarion

Moc sa nevytešujte, za chvíľu budeme ten vozík ťahať za bicyklom všetci. Bude v ňom povinná výbava od náhradnej reťaze, cez malý chyrirgický stan až po kartu druhej pomoci...

No-name

Mne akosi vzdy prisli tieto vyhlasky trochu zcestne a nelogicke, napr. mat blatniky, zvoncek a pod. mi pride ako totalna blbost... Co je ale dolezite za tmy je osvetlenie vpredu aj vzadu, v podstate k tomu ani nema donutit predpis, ale snaha o vlastnu bezpecnost. V dnesnych casoch ked vsetci jazdia ako blazni som velmi rad ze mam vsetky odrazky, niekolko dobrych svetiel a kludne si k tomu obleciem aj reflexnu vestu a stalo sa mi uz ze ma zeleni pochvalili, ale mne nejde o pochvalu, ale jednoducho mi ide o moj zivot.. Inac co viem vo Svedsku vyzaduju aby bicykel bol vybaveny funkcnym osvetlenim vzdy, aj ked chodite iba cez den..

Axel

Hmmm, kolko by to trvalo u nas, keby si nafukal 0.4 promile? ;-)

Kroska

Ahojte,
Myslím, že k bezpečnosti patrí aj správanie sa bajkera v prípade napadnutia - človekom, zvieraťom. Chodím sama /kto by sa so mnou zarážal po slopcoch, však/ ale moja rodina má veľký strach a manžel moje výjazdy reguluje. Zatiaľ sa mi nič nestalo - svinky predo mnou ušli, psom som ušla ja a divný chlap sa mi vyhol keď som sa pohrabala v ruksaku pre spray. Ale raz to môže prísť. Máte nejake skúsenosti ?

Peter61

Ako pozabíjať čo najviac cyklistov
"§55 ods. (8) znie: “Cyklista prechádza cez priechod pre cyklistov rýchlosťou maximálne 17 km/h. Prichádzajúce vozidlá nesmú obmedziť cyklistov na priechode pre cyklistov alebo v jeho bezprostrednej blízkosti.”
do § 4 ods (1) sa dopĺňa nový bod, ktorý znie: “j) dať prednosť cyklistom na priechode pre cyklistov”"
drahovsky.blog.sme.sk/…/ako-p…

Beta

Ahojte! Má niekto z vás skúsenosti s cestovaním vlakom a autobusom sad s bicyklom? U vás sa dá previezť takto bicykel? Potrebujem nejaký lístok pre bicykel? Ďakujem za každú správu.

Beta

Samozrejme myslím u vás na Slovensku. Som z Poľska :-)

Martin63

Podmienky pre prepravu vlakom su v zásade priaznivé, ale po boome boli prijaté niektoré obmedzenia. Aktuálny stav:
zssk.sk/…/preprava-bicykla

Autobusy na celom území SK neviem, iba viem, že v bratislavskom kraji sú autobusy vybavené takouto možnosťou ale iba cez víkend a musia byť v cestovnom poriadku označené ako vhodné na prepravu a situácia to musí umožniť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma