Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Revúca – Stolica – Revúca

Diskusná téma K článku: Revúca – Stolica – Revúca

Je veľmi – a to podotýkam, ospalé ráno 25. 5. 2012. Tí, ktorí ma poznajú vedia, že rána sú pre mňa vždy menšou katastrofou. Nuž ale, keď som včera do hlbokej noci dokázal civieť na hviezdy ako blbec, stopovať sovy v lese a nespať, tak teraz to musím nejako rozchodiť. Zívajúci, o kadečo zakopávajúci a o kdečo si hlavu otrieskávajúci sa momentálne nachádzam v rámci trojtýždňového cykločundru väčšinou po Slovensku nad Revúcou na chate v kopcoch uprostred lesov nad mestom u uja Dušana, ktorý je ukážkovým stelesnením dobra a je okrem iného veľkým milovníkom prírody a zanieteným včelárom a rybárom. Vidina dnešného cieľa mi však rozihráva úsmev na pomaly sa zobúdzajúcej tvári. Je ním 1477 metrov vysoká Stolica, najvyšší vrch Stolických vrchov i Slovenského rudohoria.

Vladeno

Palo TT prejdeš i v sedle. Pred koprášskym portálom sú akurát priesaky cez tunelovú obmurovku a mokrý betón,ale to jazero s blatom je minulosťou. Veď ho tam bolo cez dva metre,bolo to poznať podľa bezpečnostných výklenkov. Už som tam sprevádzal i košičanov a baba to prešla v balerínkach. Ja radšej v pevnej obuvi. No a môjmu psovi sa tam v lete neskutočne lúbi. =0) Neni tam totiž horúco. Keď máš záujem pošli mi číslo na mejl,rád podám podrobnejšie informácie. Trošku ma to zaujíma a pátral som i po ostatných veľmi zaujímavých žel. objektoch.

Peter Miler

Chodia po nej poľovníci na terénnych autách, takže určite je celoročne zjazdná, ale aký je jej momentálny stav,tak to žiaľ neviem.

KarolM

Pekný článok z peknej oblasti. Stolica má osobité čaro a patrí medzi najzaujímavejšie slovenské cyklovrcholy:
forum.mtbiker.sk/…/cyklovrcho…

Zaujímalo by ma, aká je cesta zo Stolice do Rejdovej cez severovýchodnú lúku.

Daulagiri

Joj tak som sa zasa potešil článkom zo Stolických vrchov, mojich veľmi obľúbených.
Zaspomínal som si na svoje túry v tomto kraji, vďaka za to.
Veľmi pútavý text je asi hlavnou devízou, len tak ďalej.

Peter Miler

Vďaka, som veľmi rád, že sa páči, okolie Revúcej milujem už od malička :-))

MartinRA

Som z Revúcej a dané okolie a trasy poznám ako svoju dlan.Ale takto uzasne opisat nas kraj a trasy po ktorych si chodil by som v zivote nedokazal. Super citanie ! Dakujem

Peter Miler

Ospravedľujem sa za nekompletné údaje, no "udelal jsem to z nedbanlivosti a lehkomyslnosti"
Pri ďalších reportážach to už bude komplet (už mám hotové dve ďalšie) Takže celá trasa merala 51 km, teda žiaden brutal.

Vladeno

Superčítanie. Stolica,Harová,Faltenov vrch i sedlo,Brdárov grúň,Javorinka,Kohút... Staré hory,ktorými sa túlam,pod ktorými žijem. A dovolím si autora poopraviť. Zo Slavošovciec sa do (resp. nad Kopráš) dostaneme 2400 metrov dlhým Slavošovským tunelom,ktorého slavošovský portál sa momentálne upravuje. (odklon potoka,oporný múr nad portálom,vývoz desaťročia starého nánosu,ktorým bol portál zanesený do zhruba tak tak priechodnej poldruhametrovej výšky). Upravuje sa i okolie. Bol postavený veľký drevený prístrešok,smerové i informačné tabule,niečo pre deti,drevený most cez potok,atď. No a po vyjdení na koprášskej strane pokračujete pôvodným telesom trate k 245 metrov dlhému Koprášskemu tunelu,po prejdení ktorého,Vás čaká majestátny Koprášsky viadukt. =0) Ďakujem autorovi ešte raz za vskutku parádny článok.

Stefan.n

Pekná túra a pekný článok.Vďaka,dobre sa to číta.

Merhorn

Parada, uplne som si to vedel predstavit. Muselo to byt super. Kolko prosim ta mal ten okruh km, nevidel som to v udajoch k clanku. Aj ja mam najradsej prave hornu hranicu lesa, pralesovite smreciny obalene lisajnikmi :) tesim sa teda podla clanku na jesenne foto z tejto oblasti.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov