Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zbojská – Hnúšťa – Jelšava – Revúca

Diskusná téma K článku: Zbojská – Hnúšťa – Jelšava – Revúca

Je 27. júna 2012. Nachádzam sa nad sedlom Zbojská, kam som včera dorazil z Bielych Vôd na Sihlianskej planine. Donedávna som si myslel, že je to „tá“ Zbojská, no sú to „tie“ Zbojská, takže som nad Zbojskami. Dnes ma čaká cesta do Revúcej a teším sa hlavne na úsek Hnúšťa – Ratková, kadiaľ som ešte nikdy nešiel. Teraz je ešte noc a je niečo po tretej hodine.

Peter Miler

Vlado z NZ nazdar,
ako píšeš, je to prekrásny kraj. Ak by bolo skutočne v záujme našich politikov pomáhať takýto regiónom, dalo by sa s tým niečo robiť. Tam je veľký potenciál na podporu gazdujúcich živnostníkov, (o poľnohospodárstve v malom ani nehovoriac) ktorí by nemali platiť dane, ale zušľachťovať pôdu a krajinu. To nie je o megaturizme/lunaparku atď. A ani o tom, aby sa tam hrnuli davy turistov. Je to o pôde, ktorá leží ladom, na ktorej sa kedysi gazdovalo. Je to o apele na vládu a poslancov, aby dali priestor (a štátom dotovanú podporu) ľuďom, ktorí by mali záujem gazdovať v týchto lokalitách. Namiesto toho sa dotujú fabriky s daňovými úľavami... (ale aj tam našli ľudia prácu, jasné). Do tohto kraja by radi chodili aj rodiny s deťmi a učili sa na farmách, že mlieko nie je z Tesca... Ale riešenie je v apele na Ministerstvo pôdohospodárstva. SÚ TO NAŠI ZAMESTNANCI - a toto si treba uvedomiť. :-))Žijeme v krásnej krajine...

Vlado z NZ

som bol v jelšave a vojenčine a vtedy to ešte nebolo take zle (už to bude 15 rokov), privilegovany mali rešpekt. Ale naozaj to ide dole vodou - bol som v lete po rokoch na spiši aj na gemeri a je to omoho horšie. To že sa stým nič nerobí ťahá teto región neuveriteľne dole vodou - pritom sú to jedny z uplne najkrajších oblastí na Slovensku a turizmus by tu mohol dať prácu viac ľuďom ako automobilka....
Iak bol som aj indii a tam sa môžeš byciklovať kdekoľvek bez problémov:-)
Ale inak perfetný výlet...rozmýšľam nad Gemerom cez leto...

Vladvlad

Jasné Peter, nie je mojím úmyslom tu vyvolať nevhodné reakcie, ale keďže si tie situácie spomenul v článku, zaujali ma.
Čiže ako píšeš, nedá sa to generalizovať. Podobné problémy môžu určite nastať aj tam (v miestach) kde to človek nečaká. Vďaka.

Peter Miler

Nazdar Vlado, veľmi nechcem, aby sa tu rozpútala diskusia proti nim - hneď by som dostal nálepku extrémistu :-)) Fakt je však ten, že niekedy sa stáva, že sú veľmi drzí. S tým proste treba rátať. Nemusí sa tak stať, ale môže. Chodím do toho regiónu od malička a vždy to závisí od toho, na akých natrafíš. Niektorí ťa ešte budú aj povzbudzovať, iní hádzať kamene (tie hádzali aj do áut pri Spišskom Śtiavniku - bolo to aj v médiách, až kým ich nevysťahovali) Na Spiši a na Gemeri s tým proste rátať treba, ale nejazdiť tam kvôli tomu, to zase nie. Ak ukážeš, že sa ich nebojíš, máš po problémoch. Sú veľmi zbabelí. A navyše - pri tvojej kondičke ťa nechytia ani len virtuálne :-))

Vladvlad

Peter: pri čítaní článku ma prekvapili situácie, ktoré opisuješ. Jedná sa o stretnutia s "nedotknuteľnými". Je to naozaj až také hrozné? Naháňajú cyklistov? Hádžu kamene?
Nechystám sa do týchto končín, len ma to zaujíma.
Čiže pri plánovaní trasy treba rozmýšľať nie len nad tým, čo chce človek vidieť, ale aj to čo vidieť nechce?
Osobné skúsenosti s týmto problémom nemám, stretávam ich len vo vlaku v úseku Plavecký Štvrtok-Malacky, ale nič negatívne. Skôr vždy s rešpektom pozerajú :)
Rovnako pri jazdách cez niektoré "známe" záhorské obce, sa mi nikdy nič neprihodilo.
Ak nechceš odpovedať verejne, kľudne mi napíš do emailu. Ak radšej nechceš vôbec odpovedať nič sa nedeje.
Vďaka Vlado

Peter Miler

Čavte, musím sa pochváliť - v lete 2013 sa mi tadiaľ podarilo prvý raz v živote prejsť bez problémov (plný kotol na ťažkom prevode) Asi ma to miesto nestihlo zaregistrovať :-))
Zdenči si zabil :-)))))

Kleine

@Zdenči: s chuti som sa zasmial ..., myslim, ze tam treba mat natrenovane rychle sprinty ...

Zdenči

Skús niekedy prejsť tým bermudským trojuholníkom peši a s bicyklom v rukách. Ak aj vtedy dostaneš defekt, to tam nebude všetko s kostolným poriadkom :-)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma