Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na bicykli okolo Znojma

Diskusná téma K článku: Na bicykli okolo Znojma

Koncom apríla v roku 2012 sme strávili pekný predĺžený víkend v Znojme, ktorého okolie sa môže právom hrdiť ako jedna z top cyklistických lokalít Moravy a ČR. Kto rád spája poznanie s trochou histórie a peknú prírodu s troškou námahy, pre toho bude okolie Znojma to pravé.

Bazin

tiez by som sa tam rad nikedy pozrel

Zdenči

Tiež sme v tom okolí už dávnejšie bicyklovali, Znojmo sme navštívili v upršaný deň, takže sme si ho veľmi nevychutnali. Ale podzemie sme nemohli vynechať. S autobusom alkoholom potúžených Ostravákov to bol veru zážitok :-)

DanielaM

Adushka, pekny clanok, pekne fotecky - v takom kraji je pre cyklistu ozajstny Raj s velkym R. Ten Retz ma tiez dlho pokusa, len nejako zatial nebolo kedy :-)
Tak sa tesim vase zazitky

Adushka

Ďakujem za milé komentáre, ako vidím, tak Matúš už odpovedal aj za mňa :) Lokalita určite stojí za návštevu, podarilo sa nám nakuknúť aj na druhú stranu do Rakúska k Retzu na krátky cyklovýlet, tak snáď niekedy spracujem do článku aj to :)

MatusM

No a ešte Martinovi - v iné dni sme stihli vidieť aj Maľovaný sklep zvnútra, ozaj interesantná história .. a aj priam dychberúce Znojemské podzemie, to sú tiež dobré príbehy ..

MatusM

Aďka díky za spracovanie tohto cyklovýletu, fakt to stálo za článok.
Len doplním, že v Znojme a okolí sme strávili 5 plnohodnotných dní. Niektoré pohľady na Znojmo sú z iných dní, ale to nevadí, dokresľujú prostredie. Naozaj odporúčam sa tam vybrať už v druhej polovici apríla až začiatkom mája, slniečko pripeká, stromy už začínajú pučať do sviežej zelenej a všetky tie hmyzáky sa ešte nevyrojili. V tomto období vyslovene vyhľadávam tieto nížinné lokality, je to veľmi príjemné prebudenie po dlhej zime.

Knor

Je to mimoriadne atraktivna oblast, ktoru sa oplati prejst aj peso. Najma zltu znacku popri priehrade, od 9 mlynu do Znojma. Ale peso som tu bol viac krat, takze som sa presiel aj cez Sobes, Zelezne schody, Kraluv stolec atd.

Ta ruina Novy Hradek za vela nestoji, o nic ste neprisli. Ked som tam bol, sprievodca (botanik) sa venoval skor tomu co tam rastie, no drienky nie su na Slovensku ziadnou raritou a s dalsimi burinami je to asi podobne. Ani vyhlady z ruiny nie su ktovieake.

Inak ked ste tam boli na bicykli, mohli ste sa zastavit v Satove. Okrem pechotneho zrubu je tam malovany sklep, ktory je zaujimavy malbami na pieskovci. (Info ste mohli vidiet na tabuli ked ste schadzali k 9 mlynum.)

Znojmo, tu rozhodne nevynechajte prehliadku podzemi a treba si pozriet ten most, ktory je na tretom obrazku. Je to technicka pamiatka a ak sa dobre pamatam, mal by byt z Eiffelovej dielne.

Sona

Okolie Dyje je uzasne, my sme sa zatial motali len pri Vranovskej priehrade a Vranove nad Dyji, ale toto vyzera rovnako uchvatne.

Vladimir Popluhar

Fajn článok - krásna lokalita, v auguste som si to tam bol pozriet - ale skôr takú mestskú turistiku - oplatí sa vybehnúť na vyhliadkové veže v Znojme.

Vlado z NZ

pekná inšpirácia, mám to v pláne od Holíča až sem cez Pálavu:-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov