Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma MTB výber

Diskusná téma MTB výber

Ahojte Zvažujem kúpu njeakého lacnejšieho biku MTB. Mám zopár tipov. Vedeli by sta mi poradiť, ktorý z nich sa najviac oplatí? Kellys viper Cube aim Cube analog 2011 používaný za 400e- nie je to priveľa pýtať zaň toľko? Kolesá majú veľkosť 26 Obzvlášť ma zaujíma váš názor na tieto 2 modely Cube. prednedávnom som mala možnosť sa povoziť na nejakom Cube (neviem aký model to bol) za asi 600 e. veľmi ma oslovil, kolesá boli 27,5 a jazdilo sa na ňom neskutočne ľahúčko, vidlica skvele vypružila i najmenšiu nerovnosť. Môžem niečo takéto očakávať očakávať aj od tých modelov Aim a Analog, prípadne od kellys viper? Pýtam sa, lebo sa tomu veľmi nerozumiem a nechcem investovať do hlúposti. Ďakujem vám :-)

PaliT

Ja mám vpredu Conti X-King 2.4 a vzadu Maxxis CrossMark 2.2 a na väčšinu výjazdov to je výborná kombinácia. S 29" kolesami mám celkom slušnú priechodnosť, najviac jazdím MK, ale ani do iných hôr to nebudem prezúvať. Len na dlhú štreku po tvrdých cestách by som asi prezul CrossMark aj dopredu. Zvažujem napr. Santiago de Compostella, tam by sa to hodilo skôr.

Merhorn

A s takymi 2.35mi lubo slapat hore,to je slast :)
Ale nie,pride na to. Tiahle stupanie asfaltkou ala na martinky su galeje,to je jasne. Technicke stupania ale sa mi slapu lepsie s balonmi. Aj na fulle pri technickejsom uphille si davam tlmic na zehlicku.
Nobby nic hlavne tie nove vyzeraju ale tiez super.

Lubo

Ste magori s takými balónmi :-). Keď som ešte na starý Trek dal Nooby Nic, tak mi kolesá oťaželi, že šliapať kopec bolo razom utrpenie.

Lukas

jasné, na HTčku mám volačo úzke a nikdy ma nenapadlo, že to nestačí. Až keď som začal na fulle jazdiť ťažšie terény, prišiel som na to, že plášť narvatý na hornú hranicu tlaku sa nespráva celkom ideálne. Pri 110kg toho ale moc neodfúknem, aby som nesekal dušu. (na bezduše som ešte nedozrel, tiež som mal problém s výpletom, tak som ani neriešil)

Merhorn

ale to mas na fulle asi lukas, vsak? na tom mam aj ja aj vzadu 2,35 hans dampf na 22mm rafiku :)

Lukas

Ja mám vzadu 2.4 xKing na 23mm a furt sa mi to zdá úzke, ale aspoň je rezerva, keď praskne špica/dve, stále sa točí. Dopredu by asi vošiel aj ten 38mm ráfik, ale pokiaľ koleso drží, nebudem vymieňať.

Axel

Nobby nic 2,35 mi dozadu nevosiel (nepretocil som koleso) a vpredu ostavali tak 2mm okolo dezenu. Holt Reba je pretekarska vidla a chrti siroke gumky nenosia. Siroke lacne ramy proste nikto nerobi. Na to je specialitka 27,5+ a ako novinku si ju nechaju z marketingoveho slusne zaplatit.
Aktualne som dal zrobit 17ku rafik na naboji s priemyslami, tak uvidim co najobjemnejsie tam rozumne dostanem. Druhy pokus bude rafik 21-23 a guma 2,1-2,25.

Merhorn

no 2,4 by som vzadu asi ani mat nechcel :) ale na HT je dozadu super napr. spesl ground control 2,3. je to ale skor taka 2,2ka
dopredu som si dal tu 2,35ku a na uzky 17mm xc rafik a nebol problem to nasadit a sedi to ok.

Lubo

Axel, to skôr potrebuješ silnejšie ráfiky a najmä náboj. Plášte 2.3 dáš na ± čokoľvek, nie? A to musí stačiť.

Axel

Uz sme totalne mimo temu, ale na mojich 100+ kil su tiez siroke gumky jedine riesenie. Problem je v tom, ze zohnat lacnejsi bike, kde sa rozumne vojde aspon 2,25 je umenie. Vidla za 300 euro to este ako tak zozerie, ale zadna stavba nikoliv...
Ak by som chcel plaste 2,4+ tak musim kupit enduro motorku za 2 a pol tisica.

Lukas

Široké gumy mám aj ja rád. Ale na moju hmotnosť sú aj 2,4 úzke, rozmýšľam to podporiť niečim takýmto remerx.cz/wsr-538-8 , aspoň dopredu. Dozadu asi nevojde a už mám aj vymenené koleso.
A čo sa týka MK terénov - z BA je zase bližšie do Alpoch...

Merhorn

Lukas, ja mam prave Nerva 9.0.
Zastavam ten isty nazor ako lubo, spectrala som tiez nechcel lebo ta geometria uz nie je taka xc/trailova ako u Nerva. Navyse pre ludi co jazdia hlavne v okoli BA je podla mna total idealna volba prave nieco ako Nerve a spectral uz je tam na klasicke chodenie po kopcekoch zbytocne vela. Aj HT zdola hory-doly. Vcera som si dal na HTcko dopredu Hans Dampf 2,35 a do dozadu si prehodil spesl Ground Control 2,3. Uvidim pri tohtotyzdnovom traily na Zniev :) Ja som vytazeny na siroke balony :)

Lukas

No kukol som podrobnejšie cenník a špecifikácie a musím uznať, že aj 6.0 dáva zmysel. Zásadnejší rozdiel je až pri 9.0, ale ten je aj o tisícku drahší, čo je už dosť, hlavne keď téma začínala okolo 500€ za celý bike ;)
Predpokladal som, že najlacnejšia verzia zo všetkých modelov fullov bude s väčšími kompromismi, ale zdá sa, že aj v tomto osadení to bude dobré vozenie.
Keď som ja pred 2 rokmi vyberal prvý full, dosť ťažko som si ospravedlňoval, že za bike idem vyvaliť ~2000€. A dopadlo to tak, že ak som sa od 2008 roku uberal od cykloturistiky k pešej turistike, tak nový bike ma otočil naspäť a to čo som chodil peši, chcem teraz jazdiť na biku. A to si vyžaduje zodpovedajúcu techniku, takže keby som musel teraz vyberať nový bike, cenová hranica by sa ešte dvihla.
Toto je môj pohľad na vec a uznávam, že pre iného nieje bike hlavná priorita a priplácať stovky za trochu lepší model by nemalo zmysel.

Lubo

Lukas, chcel som univerzalnejsiu geometriu a preto som objednal Nerve a nie Spectral. Zakladny model ma pre mna dostatocnu vybavu a bol skladom aj v akcii. Navyse, od znalcov som si nechal poradit, ze Rock Shox Reba+Monarch je spolahlivejsia volba ako zakladny Fox Float 32 a ze ked mi nebude ich charakter vyhovovat mozem to picnut do Suspension Clinic.

Merhorn

V com nie je canyon nerve lukas dobry zaklad? ci myslis konretne nerve 6, ze si mal lepsie osadeneho nerva?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum