Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh chotárom nielen Jedľových Kostolian

Diskusná téma K článku: Okruh chotárom nielen Jedľových Kostolian

Cyklotúra, ktorá prekvapí jednoduchou krásou. Je asi jedna z najkrajších, ktoré som prešiel a určite si ju zapamätám na dlho, pozitívne aj negatívne, a zároveň som si ňou pripomenul článok o sprístupnení zverníc Biela skala I. a II. v Malých Karpatoch. Vlastne - to bol impulz k napísaniu článku.

Matooo

nazdar pekny clanocek..ale uvadzas tam ze max stuoanie 10-12% ale na drienovu na vrch je to miestami hodne cez 20% :)

Starec

Trasu z Veľkej Lehoty do Obýc som šiel asi pred desiatimi rokmi na bicykli bez problémov. Je to vlastne červená cyklocesta. V automapách aj na gúgli je to autom prejazdná cesta. Z článku (ak som dobre pochopil) však vyplýva, že sú tam nainštalované brány. Výborný článok, ktorý ma inšpiroval sa tam vrátiť, mi však nasadil otázku či je to prejazdné? Ako je to vlastne?

Vladisko

Pali T: Včera som ešte využil sucho a prebehol som túru Tekovská Breznica-Rakovec-Uhliská-Brehy. Na Žuhráčku sa už normálnym spôsobom nedostaneš - tie uzavreté brány sú smer Žuhráčka. Vo zvernici som natrafil na investície z eurofondov na hasenie lesa. Keď si to dáš dokopy a pozrieš si listy vlastníctva.......všetky možnosti zmeniť stav sú na Slovensku na obdobie 10-tich rokov.Či?

Martin knor

V zime som videl nie branu, ale plot krizom cez cesticku, ktorou viedla cyklotrasa (a zaroven turisticky chodnik) nad Klizskym Hradistom. Presiel som po poriadne strmom rebriku ale dost mi vrtalo hlavou, ako to prelezu cyklisti. Aj som to spomenul v clanocku tu na hikingu: hiking.sk/…/osecny_vrch_kopan…

Pocestna07

Veľmi pekný kraj, kde sme vlani, v lete, nestretli skoro ani nohu (okrem domácich). Ľudia milí, výhľady krásne ...
A k prechádzaniu ohradených pastvín. V Rakúsku a Švajčiarsku úplne normálny stav - otvoríš, bránku, prejdeš, zavrieš ... Čo ma ale prekvapilo tento rok pod Otscherom - prechod cez trávnik/záhradku pri chate. Značka namalovaná, chodník vychodený, ale pre istotu sme sa spýtali na lehátkach oddychujúcich domácich. "Áno, samozrejme, tadiaľto,"
bola ich odpoveď.Pripojili úsmev, prehodili sme pár slov a ďalej pokračovali s veľmi dobrým pocitom... Iný kraj, iný mrav, čo viac k tomu dodať.

Vladisko

Chlapík prišiel na aute. Videl, že sme na bicykloch a opýtal sa kam ideme. Potom povedal, že brána býva otvorená do cca 16.00 (cca) a že keby sme išli od vrchu (od Drozdova, kde nie je brána na zámok) tak nás pustí automaticky. Možno ešte predtým videl, že všetko fotím?! Bol celkom normálny, žiadny nepríjemný hrdina s brokovnicou:)

PaliT

Mňa najviac irituje kvietikovská zvernica v južných Štiavnických vrchoch, keď sme sa potrebovali dostať z Priesilu do Chválenskej doliny, druhú bránu sme museli preliezať, približne tu: mapy.hiking.sk/?x=18.65919…

Dbart

Otázka: na Obyckej hute fakt stačí zazvoniť a oni Ťa pustia prejsť ? Oni ?

Vladisko

No ja som sa s tým stretol prvý krát a to som už bol na celom západe, Turci, Štiavnicku. Pri Balogu..... Nikde. Či som mal len šťastie.......Ale aj taj je to šok, keď sa pohoda zmení na prekonávanie prekážky, zvlášť ak ide o čas - tmu, alebo len dohodnutý termín. Slušnosť by velila minimálne dôvod legálnej uzávery a telefónne číslo na overenie. Bezpodmienečne niečo ako označený vojenský obvod Lešť.

Biker7777

S uzatvorenými bránami v lese som sa stretol len u nás na Slovensku. Keď idete napríklad do susedného Rakúska každá brána je otvorená (neuzamknutá). Vy si ju pri prechode odchýlite a za sebou zase späť zavrete. Funguje to bez chyby. V uzavretých oborách som stretol pásť sa dobytok alebo, ako u nás, pásť sa lesnú zver. Chce to len porozumenie z oboch strán - turisti/cyklisti - správca lesa alebo obory.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma