Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Třebonsko - krajina rybníkov a tiahnucich husí

Diskusná téma K článku: Třebonsko - krajina rybníkov a tiahnucich husí

Putovanie Třebonskom, Českou Kanadou a Novohradskými horami. Krajom jazier, krajom čarovných miest, krajom povestí a príbehov, krajom ciest na dlani života. Privoňali sme už dávno ku krajine južných Čiech na peších vandroch a zažiadalo sa nám nadýchnuť sa na známych i neznámych miestach pri putovaní na bicykli. Nemali sme cieľ. Ten vznikal každé ráno po prebudení aj to iba v nejasných kontúrach. Cieľ bol mať otvorené oči, hlavu a srdce a nechať sa viesť dychom krajiny. A tešiť sa z nej. Stretávať ľudí a chvíľu s nimi pobudnúť. A stretávať dobré okamihy v záhyboch ciest. A na chvíľku zabudnúť na svet tam vonku.

Joko

Ahoj
mariad: snažili sme vyberať trasu tak, aby sme šli minimálne po rušných cestách. Ak nejaký taký úsek bol, tak to bol kilometrík, dva. Väčšinou v okolí väčších miest. Dôležitejšie je zvoliť termín. Odporúčam buď do začiatku prázdnin, alebo po polovici septembra. Inak väčší problém ako autá sú hromady iných cyklistov :)

seznamzpravy.cz/…/obrazem-obr…

V kraji je slušná sieť trás, či už značených alebo "lesných", čili dá sa vybrať trasa bezpečná aj pre deti.

Jana Turčeková: ďakujem ;)

Svätopluk Štepánek: áno, rozhranie Čiech a Moravy, krajina Českej Kanady je krásna, i keď i tam pribúda holorubov a Stále sa dajú nájsť tiché a opustené miesta. Chce to stále hľadať. Tam kde pred pár rokmi nik nechodil je dnes "pútnické miesto" Ale aj o tom je túlanie :)

Mariad

Peter, parádna túlačka, skvelo napísané, radosť čítať.
Trochu som mala problém sledovať trasu na mape, lebo ten kraj vôbec nepoznám a pohybovali ste sa po riadnych "kotěhůlkach":-), no asi ste sa nevyhli ani cestám s hustejšou premávkou. Ktorý úsek bol z tohoto pohľadu najhorší, kde bola najväčšia premávka alebo pre cyklistu málo bezpečná?

Svatopluk Štěpánek

Toto je krásny kraj, aj keď ho poznám iba okrajovo. Rozhranie medzi Moravou a Čechami našťastie nie je nijako vykričané, tak tam je kľud. Je to ale úplne iná turistika ako napr. Rudohorie.
A na okraj: Batelov je sídlo firmy vyrábajúcej kockované športové a turistické nohavice "rejoicky".

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma