Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na bezdušové plášte na horskom alebo gravel bicykli

Lukášj

Trochu by som upresnil, že sa dá priamo kúpiť sada na prechod na bezdušáky, ktorá obsahuje tmel, ventilky, cca 60 ml nádobky, ktorými sa tmel nalieva cez ventilky už do nahodených plášťov, niekedy aj tesniacu pásku, ak je treba ju inštalovať, takže netreba tieto veci naháňať samostatne. Čo sa týka prvého nahustenia plášťa, tak ak je plášť a ráfik určené na bezdušové prevedenie, tak netreba ani tlakovú nádobu ale bežnú pumpu. (S bežnou pumpou z Lidlu môže byť trocha problém, ale s trochou času a výdrže sa dá aj to, ale lepšia je štandardná pumpa normálnej cyklo značky.) Píšem to hlavne preto, aby niekoho neodradili vyššie vstupné náklady hlavne za tlakovú nádobu. Inak prechod na bezdušáky je asi najlepší upgrade, ktorý človek môže pre svoj bicykel spraviť a každému ho odporúčam.

Lubo

Lukas, pridaj aj konkretny link na produkt, s ktorym mas dobru skusenost.

Inac ja neviem na horskom len rucnou velkou pumpou nahodit plast tak, aby bol optimalne rovno a s tym boosterom to ide. Nie je to az taka velka investicia, pripadne sa casto v partii najde niekto, kto to uz ma a pozicia.

Lukášj

Keď som riešil prechod na bezduše prvýkrát, tak som použil túto sadu, keďže som sám lepil aj pásku do ráfiku na Fulcrum kolesách.
mtbiker.sk/…/sks-tubeless-con…

K aktuálnym kolesám Mavic už boli ich ventilky a ráfiky boli tubeless už z výroby bez pásky.

Tmel aktuálne používam Schwalbe, čo je tebou spomínaný Stans No tube len v inom balení a vyjde lacnejšie. Pumpu používam bežnú dielenskú BBB. Plášte aktuálne Hutchinson Kraken Hardskin.

Peter61
GPS lokalizátor máš iba v ráme, alebo aj v kolesách ? -)))))))))))
Lubo

Co oko nevidi, to ruku nesvrbi a srdce neboli.

Peter61

Tiež som to hovoril jedným karbónovým borcom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma