Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Po Levočských vrchoch s iskrou v srdci

Diskusná téma K článku: Po Levočských vrchoch s iskrou v srdci

Doteraz som Levočské vrchy spoznával zo sedla bicykla prevažne sám alebo maximálne len vo dvojici. Vzhľadom na rozľahlosť pohoria a možné riziká (poruchy, defekty, nedostupnosť signálu mobilných operátorov, zatvorené rampy, nepresné mapy atď.) to nebolo veľmi rozumné. Hoci tunajšia príroda v minulosti dostala riadne na frak, každá jedna túra či cyklotúra aj tak zabezpečila kvalitný reset hlavy. Teraz sa však lesy pomaly spamätávajú a stromy sa dvíhajú, takže nastal čas ukázať nepoznané zákutia Levočských vrchov kamarátom.

Matobee

Martin super článok, krásne fotky a vtipné postrehy. Páči sa mi chalúpka v Tichom Potoku, chata Kameň, krásne stromy v Blažovskej doline a tiež Torysky. Samozrejme príjemné letné ráno na hrebeni muselo byť tiež za odmenu. Z trasy ma veľmi zaujal zalesnený úsek Blažovskou dolinou popri Toryse do Tichého Potoka a tiež vrch Čiernohuzec.

Zaspomínal som si na niektoré pekné miesta, ktorými som prešiel v júni a musím sa priznať, že ma to do Levočských láka opäť. Článok a prezentované miesta k tomu zas prispeli. Keď som zbadal fotku kríža z lúk nad Toryskami, hneď sa mi vynorili krásne spomienky. V dedinke som si to podobne vychutnal „s iskrou v srdci“. :-)
Uvidím kedy znovu podľahnem kúzlu Levočských, či už na jeseň alebo až v zime. Ale musím uznať, že ma silno chytili.

Peter61

Martin, hneď na úvod dobrá 2. veta.Ve dvou se to lépe táhne. Safety first.
Dakedy pred ...siatimi rokmi, keď kolesá boli iba 26x2 amobil nebol samozrejmosť, jeden sólista to zapichol na Čergove kamsi do lesa. Našli ho na druhý deň, dobitý, hypoxia, hypotermia. Ak sa dobre pamätám, prežil s následkami.

Bikemartin

Prečital som najprv itinerár, 105 km, že fíha Draho je nejaky namakany. Potom vidim, že za 2 dní, ejha, on sa dal na trendový bikepacking. Potom, že Chata Vinná. No nič, idem to prečítať už len pre ten clickbait názov článku 😄

Mato_d

Matobee:
Ďakujem za zastavenie a teším sa, že ťa článok zaujal. Levočské vrchy majú veľký cyklopotenciál - je to rozľahlé pohorie s hustou sieťou pomerne slušných ciest. Ale stále je tu pritom možné nájsť neobjavené zákutia, ktoré turistické chodníky zatiaľ zďaleka obchádzajú :)

Mato_d

Peter61:
Dobrý a poučný príbeh. Radšej sa nevracať do minulosti až v takej hĺbke, aby človek začal premýšľať, čo všetko sa mohlo stať. Lebo potenciál na prúser tam rozhodne bol :D

Mato_d

Maťo, dalo by sa to aj za jeden deň, presne tak to komentoval jeden z účastníkov zájazdu. Ale načo sa pechoriť, keď si to môžeš aj užiť? :)

Daulagiri

Fajné cykloputovanie relatívne na pohodu až na tie teploty. Ja v takých horkách na bajku chodím menej, ale zjazdy sú príjemné.
Niektoré miesta z trasy poznám, keďže sme tu turistikovali na pešo, ale takto na dvoch kolesách to tiež nemusí byť zlé.
105 km za deň na biku som už 2-krát dal, u nás po Štiavnických a okolí, ale nie s takým prevýšením ako v článku.
Pobavili tie politické debaty aj iskra v srdci :-)

Mato_d

Maťo, bolo to 105 km, no za 2 dní. Ale cením si, že máš takú vysokú mienku o mojej kondičke :D
Ďakujem za zastavenie, snáď tam niekedy ešte vybehneme.

Daulagiri

Heh viem že toto bolo za 2 dni. Len som sa nejasne vyjadril. Myslel som to tak že patrím tiež k tým "borcom" čo túto vzdialenosť vedia dať aj za 1 deň hahaha :o) Ale mal som už trochu natrénované.
No pokiaľ si to chce človek vychutnať a prebrať všetko ako vy, tak je dobré si to rozdeliť na dva dni.
Určite v týchto končinách spolu ešte niečo poriešime.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma