Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechádzky na popoludnie – hrad Lietava

Diskusná téma K článku: Prechádzky na popoludnie – hrad Lietava

Nie každý z nás má čas, chuť alebo kondíciu robiť niekoľkodňové treky po hrebeňoch slovenských hôr, ale z času na čas si do prírody vyrazí, či už za relaxom, oddychom, historickými či prírodnými pamiatkami. Po celom Slovensku sa nájdu lokality, ktoré sú atraktívne pre každého, aj menej zdatného turistu a sú z hľadiska kondície menej náročné. Niekoľko z nich si priblížime v pár článkoch a začneme pri Žiline.

Axel

Občianske združenie, ktoré sa roky stará o zrúcaninu hradu Lietava blízko Žiliny, ho získalo do svojho vlastníctva. Je prvé na Slovensku, ktorému sa to podarilo.

Viac na
zilina.sme.sk/…/lietavsky-hra…

Erika

Chcem upozornit, ze v lesiku pod hradom sa nachadza i upravena studnicka, ktoru dalo do poriadku Zdruzenie na zachranu Lietavskeho hradu Je ju sice velmi tazko najst, no pre badavych objavitelov by to nemal byt problem:)A kto bude hladat dalej objavi vedla hradu i drevenu latrinu v poriadnej vyske nad zemou,ktora pripomina stredoveke toalety vystrcene z hradu rovno nad priekopu:) Hrad Lietava je mojou srcovou zalezitostou, kazdy rok si tam zajdem aspon zo dvakrat. A pre tych,co sa zaujimaju trochu i o historiu a architekturu,vysla asi pred rokom priamo knizka o Lietavskom hrade-vrelo doporucujem. No a ak by chcel niekto na hrade aj postanovat,najlepsiu prilezitost ma v ramci brigady ZNZLH.Nie som sice clenom, ale urcite by sa kazdej ochotnej ruke potesili..

Dedojaro

Dnes som prešiel túto trasu so ženou,vnučkou(6r.)a vnukom(5r.)Veľmi sa nám tá trasa pačila ako aj mohutnosť hradu.Pekné počasie,výhľady, jedním slovom -PARÁDA. Odporúčam každému čo ma malé deti. Ale treba si dávať pozor na MOTORKÁROV ktori sa vyvezú až na nádvorie!!! Už sa tešíme na ďalší Tvoj článok

Peter Straka

Správne Lubo, výletov je na Hikingu popísaných poskromne. Nie každý má možnosť či danosť putovať celý deň alebo dokonca viac dní. Aj poldňovky či kratšie výlety majú svoje čaro. Niektoré sa dajú dokonca absolvovať aj v zdravotnej prestávke služobnej cesty:)

Mišo Gonda

Ja som tam bol zatial jedon krát ale bolo to perfektné, dobre že sa to tu na Hiking.sk objavilo. Výlet na lietavu môžem len odporučiť

Eva

Prechádzku na Lietavský hrad odporúčam. Bola som tam viac krát a je tam skutočne krásne.

Tono

Gratulujem Lubo, osobne mna velmi potesil Tvoj prispevok. Rad by som doplnil, na zapade, cca 1 km od hradu, sa este nachadza male, v terene sice uz malocitatelne, predsunute opevnenie hradu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma