Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ferrino Caribou

Diskusná téma K článku: Ferrino Caribou

Mnohé rodiny sa ani po narodení dieťaťa nechcú vzdať potuliek prírodou, naopak, chcú pobyt na čerstvom vzduchu dopriať aj svojim ratolestiam. Pre tých je z kolekcie talianského výrobcu Ferrino určená detská turistická sedačka Ferrino Caribou.

JaroS

Ahoj Lubo.Mas vypnuty telefon ?neda sa Ti dovolat.Jaro.

LuboO

Ale jasne, stalo to za to, vsetkym sa pacilo, dufam. A urcite to nebol posledny takyto narocnejsi vylet. Najblizsie je naplanovana Krizna...

Igor STRHÁRSKÝ

Osobne mám s týmto nosičom nachodených už pekných pár 100 kilometrov a musím povedať, že je to okrem bicykla jediné miesto, kde syn (16 mesiacov) obsedí dlhšie, ako 10 sekúnd. Minulý týždeň dokonca dosiahol svoj osobný rekord 4.5 hodiny nonstop (cez 20km po lese) :-) Každému môžem len vrelo odporúčať...

Adrihan

No, ale v globale nestalo to za to? :-)
Takže Zvolensko - Sliačska expedícia?

LuboO

Maly ma 2 roky a 4 mesiace a ma okolo 13 kg. Cely nosic vazil cca 20 kg. Aj s Matom. Ale Mato to zvladol skvele, na rozdiel od ocka...:)))

Adrihan

No pekny zaberak. Ten nosič musel byť dosť ťažky, keďže si tam mal veci pre vás oboch. A malý už má asi viac ako 13 kg, že :-).

LuboO

Tak som dnes po kratsich vychadzkach podrobil sedacku a zaroven mojho syna (a v neposlednom rade aj seba) trochu tvrdsej skuske. Vybral som sa s dvomi dalsimi aktermi na Dumbier. Trasa bola z Trangosky na Stefanku, potom Dumbier, spät na krizovatku s modrym traverzom a na Kosodrevinu. Odtial dole lanovkou a kusok na Trangosku. Neviem parametre trasy, nepozeral som ich. Sedacka sa spravala presne ako som pisal v clanku, nedalo sa jej vytknut takmer nic, azda len hmotnost:)) Co sa tyka synatora, zvladol to absolutne perfektne, na Stefanku bez zastania, cca hodku a pol, tam 15 min na vybehanie, na Dumbier tiez cca hodku a pol, druhu polku zaspal a spal az na vrchol. Tam bol mierne ochrapany, ale uz po 20 min mi hovori, tato, topatoa. Nasledne podla jeho gesta som si toto maorijske slovo prelozil, ze chce ist do batoha. Tak sme sa pobrali dole. Z Dumbiera az na Kosodrevinu bez zastania, cca 2 hodky. Bolo to cele absolutne bez mrncania, protestov, celu dobu komunikoval, pohodove sa niesol. Len mu trochu trpli nohy, co som spozoroval po vybrati zo sedacky. Tackal sa ako po troch pivach. Cize musim opät skonstatovat, sedacka je vyborna, pohodlna aj na sedenie aj na nesenie sa, popratali sme do nej vsetko, co sme obaja potrebovali a s jedlom a pitim a oblecenim. Len som si ju trochu viac pustil na plecia a tie potom trpia. A este jedna vec, sposob nesenia dietata a klasickeho batoha je rozdielny, ale uz nejak automaticky som sa prepol na detsky rezim a niesol som opatrnejsie. A palicky nutne. Zaver, chlapec bol na cerstvom vzduchu, ma osobny vyskovy rekord, sedacka super a tato je tesne pred smrtou.

Adrihan

Ahoj Lubo. Tak to si ma potešil, že nevešiate turistiku na kliniec a rozmyšlate ako to vyriešiť. Ďakujem za inšpiraciu a celkom dobrý návod ako zvládnuť turistiku s dvoma malými detičkami. Možno sa niekedy na nejakej turistike s ratolesťami stretneme.Pekny deň!

LuboO

Ahoj, takze riesenie, zatial teoreticke je taketo, mame velku sedacku a klokanku do 15 kg. Velky bude na mojom chrbte v Caribou, maly v klokanke na mame. Nebudeme podnikat dlhe tury, aby to zvladli. Po roku kupime velku sedacku ako mame teraz. Manzelka mensieho na chrbte, ja vacsieho. Ked pojde vacsi na zem, ja dam prazdnu sedacku manzelke a plnu preberiem. Strava a pitie a prezlecenia na kratke tury zmestime aj do sedaciek. Uvidime, ake to bude v praxi.

Adrihan

Ahoj Lubo, ako to budeš riešiť teraz , ked už máš dve detičky. Kupuješ ďalšiu detskú sedačku?
My sme kúpili Salewu a sme s ňou spokojní, ale rozmýšlam nad tým ako by sme to riešili pri ďalšom prírastku. Dík.

Tono

Dnes poobede som videl otecka s tymto modelom detskej tur. sedacky. Uz na prvy pohlad vypadala velmi seriozne. Nakoniec som hodil rec s oteckom a ten len potvrdil fakty uvedene v tejto recenzii.

Lubo

Vaikiki, tvoj prispevok je bez hodnoty. Podel sa prosim o svoje konkretne kusenosti. Ja musim povedat, ze s Ferrinom mam len dobre skusenosti. Dlhodobo pouzivam batoh HighLab T-ski a povazujem ho za jeden z najlepsich, ake som kedy nosil.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma