Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Letné Vysoké Tatry s deťmi – 1. časť

Jano Novotny

V Tatrach este pridavam pre kociky Koprovsku dolinu a ak zoberieme do uvahy aj Zapadne Tatry, tak Ticha, Ziarska a Rohacska dolina. Ale tiez si neviem moc predstavit, ze sa niekto bude do Tatier trmacat s kocikom. Tomu dietatu to je jedno a dospeleho turistu by "svrbeli nohy", keby sa musel cely cas drzat len asfaltky... ;o)

Bdel

neviem si predstavit ist do Tatier kvoli kocikovaniu na P. Pleso. To nema velky prinos pre rodica, ani pre dieta v takom veku. Na turu sme bezne chodili s dcerou uz od 3 mesiacov, v nosici Ergo baby. Samozrejme tury len par hodinove, caste prestavky atd. No a podla moznosti v Tatrach sa vyhybat znamym kamenolomom, letiaci suter tam povazujem za najvacsie nebezpecenstvo. Rocne dieta bez problemov zvladne v nosici turu na Zbojnicku, ci Terynku, nielen P. Pleso.

Bazin

presne tak ako vravi sona a andy. Ja som v tatrach od 1r. a dakujem zato rodicom. Sebecky som ked idem na hory bez deti a oni chcu tiez.teda zatial som sa snazil im to nezhnusit a dari sa.

Adina

Vyhoda turistikovania s malymi detickami (do 6 rokov) je ta, ze sa nemusi ist do hor s nimi v hlavnej turistickej sezone (jul,august), ked su vsade davy. A mnohi vieme, ze hory su krasne aj na jar a jesen, ktora je farbami carovna. No a ked su uz skolaci, moze sa aj do menaj davovych hor. A tych je veru u nas neurekom a krasnych.

Sona

Jano, zavisi od dietata. Napriklad nas Kubko je najradsej v kociku, v nosici vydrzi ovela kratsie a v klokanke ci satke vobec. Ma priestrany kocik, kde si aj posedi, aj sa v pohode vyspi. Nuz a ked mu chceme teraz v ramci leta dopriat vysokohorsky vzduch, musime sa zmierit aj s tym, ze vsade bude plno. Myslim ale, ze jemu to prekazat nebude, rad sa pozera na inych ludi a najma deti.

Janovarga

hehe, hiking sa tusim meni
kocing:-)
ja osobne by som sa s kocikom do tatier netrepal a vonkoncom nie v sezone..A to z cisto sebeckych pohnutok,ze s kocikom sa dostanem len na tie miesta,ktore su standardne prepchate (vid aj tie v clanku)..podobne aj s 3r detmi. Skor ako kocik odporuvam satku/vak..to sa da potom chodit takmer vsade..

Zdenči

dobré čítanie...hlavne, keď ma to čoskoro tiež čaká :-)

Bazin

sona ,to som rad , prajem dobre pocasie

Bazin

andy napisem,to morske oko je dobree len treba dat pozor na konske povozi. Odrazadlo, je dobre na spestrenie, my sme nosievali skladaciu kolonezku.

Sona

Dakujeme za tipy, najma za ten v okoli Matliarov, ktory nepoznam. O dva tyzdne vyskusame s nasim rocnym drobcom :)

Adina

Ahoj Roman. Tak toto budem sledovat. Moj vnucik dorastol do takeho veku (v septembri bude mat 3 roky), ze uz planujem s nim nejake turicky. Velmi sa na to tesim. Je vsak nerealne, aby som ho nosila na chrbte a tak ma potesi, ked das nejake typy. Na september planujeme hory a uz vymyslam, kde si zajdeme. Zvazujem ako pomocku zobrat detske odrazadlo. Vie na nom perfektne chodit a na miestach, kde planujeme ist by mala byt moznost vyuzit ho. Jasne ze hore bude odrazadlo niest babina na batohu. Zaujimala by ma ta turicka - Lysá Poľana – Palenica Bialczanska - Dolina Bialki – Dolina Rybiego Potoku – chata Morskie Oko a späť.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov