Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry s deťmi – 2. časť

Diskusná téma K článku: Vysoké Tatry s deťmi – 2. časť

V tejto časti sa pozrieme, kam by sa dalo ísť s vekovou kategóriou 3 až 6 rokov. Kočík aj nosič už necháme doma a v prípade šliapacej krízy nášho turistu si pomôžeme takzvaným nosením na koni. Uvádzam aj zimné varianty, tu treba dať dôraz na výber obdobia, kedy nie sú zľadovatené chodníky. Túry sú radené od Štrbského Plesa po Zakopané a pri menej známych je uvádzaný aj detailnejší popis. Čas je len orientačný podľa Hikeplannera, všeobecne môžeme rátať dvakrát dlhší, respektíve v šiestich rokoch sa už môže niekedy v uvádzaných túrach približovať k vypočítaným.

Bazin

teraz je to zasnezene takze neviem ci dreva zostali, ale ak tam niesu tak prechod by bol znacne obtiazny kedze je to doslova pramenisko.

Sona

To je teda smola, uz dlho sme sa tam chystali a tusim sme si mali viac svihnut :( ani tie drevene chodniky tam uz nie su, ze by sa to dalo prejst aj bez znacenia s GPS? Nevies?

Bazin

Náučný chodník Pramenisko
bol od leta 2013 docasne uzatvoreny, ale ku dnesnemu dnu sme videli ze smerovniky su demontovane a znacenie NCH je zatrete, co je velmi skoda, len cas ukaze ci este chodnik bude niekedy opraveny.

Vrana

to pisal, ten psychopat co sa necha istit 8 rocnym deckom ?

Tulak007

TIPY NA ZAPAD OD STRBSKEHO PLESA...po lesnych asfaltkach, aj mimo turist.znaciek...
Ak mate k dispozicii auto-priblizovadlo...da sa ist krasne v tomto jarnom obdobi ale aj v lete, ci na jesen z Podbanskeho smerom na Koprovu, ci Tichu dolinu.

Tiez od ATC v Rackovej doline smerom hore po asfaltke na luky az k poslednemu hotelu.

Taktiez od ustia Ziarskej doliny kde sa da zaparkovat mozte pozriet "Medvediu jaskynu", a dalej ist na Ziarsku chatu...v usti Ziarskej doliny byval aj dobry salas, ale uz som tam dlhsie nebol, neviem ci tam este je....mohli by ma ini co tam boli minuly rok doplnit). Z ustia Ziarskej doliny sa da po lesnych asfaltkach ist smerom na vychod i na zapad...su trasovane po hranici lesa a luk s peknymi vyhladmi.

Z hornej casti Jaloveckej doliny od kaplnky, pri byvalom pion.tabore smerom dolava sa da ist az k poslednej chate-penzionu a tam pokracuje lesna asfaltka dolava po hranici lesa a luk dost dlho, je tam asi po 1,5 km vpravo za chatkou aj pekny vodopad, malokto mimo miestnych o nom vie...

Peter61

Ad nuda Smrekovec- Holá úboč:
od Hágov je tam teraz blato, do leta vyschne.
Skor by som to odporucal chovatelom vacsich svistov na bicykloch ako alternativu k Ceste Slobody.

Tulak007

Ked tak spominam... :-),
moje, vtedy aj 4-rocne decka aj v zime pohodlne zvladali (aj ked s velkou davkou rodicovskej trpezlivosti) pocas posilvestrovskych prazdninovych obdobi :-) turicku zo Skalnateho Plesa cez Zamkovsku ch. na Hrebienok...s bonusom poriadnej CESNACKY na Zamkovskej chate...a ked sme zohnali na Hrebienku sanky, este sme si to zosankovali dole do Smokovca a tam sanky vratili majitelom vo firme v udolnej stanici poz.lanovky...

Pekna vychadzka je zo zast TEZ Popr.Pleso po asfaltke k chate na P.Plese...ak to detvaky neutaha, mozno ich este "prehnat" na Symbolicky cintorin, ci kusok hore a dole smerom po cervenom TZCH na sedlo pod Ostrvou....

Alebo perfektne "turicky" spojene so sankovackou alebo s vyukou lyzovania tiez boli zo Strbskeho Plesa dolu k zastavke zubacky, do Tatranskeho Lieskovca, niekedy s niekolkokrat za den sa opakujucimi sa "vyvozmi" odtial so zubackou naspat na St.Pleso...dokonca sme to "jazdili na sankach" aj s vtedy prvy krat tehotnou manzelkou, v jej v 4-om ci v 5-om mesiaci D-) a babatku v brusku som tam v tej zime nahlas spieval uspavanky, aby nekopalo, ...asi odtial odvtedy to babatko//dcera rada spieva, ci hrava na gitare :-). POZN:je to dnes znacene ako cyklocesta...ide sa to zo st.Strb.Pleso cez kolajnice a dolava pomedzi rekr.objekty ku kostoliku
a stadial dole k sidlisku pri zast Tatransky Lieskovec...pozor...raz alebo dva krat to krizuje statnu cestu.

A perfektne boli tury v zime Slovenskym rajom po zamrznutom Prielome Hornada (kazdy "ladopad!" mal inu farbu), ci na Tomasovsky vyhlad alebo roklinou Sucha Bela na Klastorisko a naspat na Podlesok po "zimnej ceste s mackami na nohach...to su uz len usmevne spomienky.

Mozno by mohli ini napisat, ako so svojimi detmi podnikali tury na dovolenkach.

Bazin

vrana, hej mas pravdu. To ja len z pohladu zimnej tury s detmi aby si to rodicia uvedomili.

Vrana

Roman so vsetkym suhlas, az na tie povzdychy nad chybajucimi bufetmi (chatami) v Bielovodskej a Javorovej doline.

Tie dve doliny su z turistickeho hladiska, okrem znacnej dlzky, jedinecne prave tou ludopradnostou. Postav tam chatu a je tomu koniec. Myslim, ze je fajn, ked ostanu "nezaujimave".

Bazin

Bielovodska Dolina
,este v marci sme boli na zimnej prechadzke Bielovodskou dolinou z Lysej Polany po horaren (zinma uzavera). Detom aj s hradkami v snehu to trvalo cca 2 hodinky po zladovatelom chodniku. Cesta kopiruje tok potoka Biela voda. Su tu nadherne pohlady na severnu cast nasich a aj Polskych tatier. Skoda je, ze sa v doline neda niekde obcerstvit. V lete tu je velka luka na radovanky, pripadne piknik. Na Lysej Polane je bufet s prijemnym posedenim pri kozube a obchod s potravinami.
Mimo snehovej pokryvky je asfaltova cesta vhodna aj pre kociky.

Javorova dolina,
tu sme tiez absolvovali v marci podobnu prechadzku po horaren. Su tu nadherne pohlady na konciaci hreben Belianskych tatier a severnu cast Vysokych Tatier. Asfaltova cesta je kratsia ako v predchadzajucej doline, a vedie popri potoku Javorinka. Tiez sa tu neda ocerstvit. Pri horarni je Geologická náučná plocha Podmuráň
naucnechodniky.sk/?id=2&…

Po navrate do T. Javoriny sme si zvonka prezreli dreveny kostolik a Lovecký zámoček, ktory využíva Kancelária prezidenta SR. V hoteli Kolowrat napriek turistickemu zovnajsku sme si dopriali obcerstvenie. V T.Javorine je iba obchod s potravinami.

Obydve doliny su pomerne vyludnene. Ked je v juznej casti zle pocasie, tak sem castokrat chodime za slnieckom a iba slabym vietrom.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma