Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na túry s malými deťmi II.

Diskusná téma K článku: Ako na túry s malými deťmi II.

V prvej časti seriálu venovaného tipom a trikom na výletoch s najmenšími deťmi, teda do troch rokov, sme sa zamerali najmä na výber terénu a prepravných prostriedkov. V druhej časti si povieme niečo o tom, ako prebieha výlet s takýmto drobcom a čo všetko by nám nemalo chýbať v batohu.

Peter61
aduska -)
ponuka okuliarov sa urcite zlepsila napriec celym vekovym Spectre.
Ale MUDr.Hoax Google, Zlta kobylka a pod. sa za tote 4 roky "zlepsili" priam exponencialne. -)
Adushka

Článok je už staršieho dáta, ale dnes som čosi hľadala v archíve a dostala som sa k nemu. Už aj ja mám malú potvorku, takmer 15-mesačnú BanDitu, tak môžem pridať vlastné skúsenosti. Tiež ma zarazilo to info o okuliaroch v článku. V dnešnej dobe je taká ponuka kvalitných slnečných okuliarov aj pre deti, že v ostrom letnom aj zimnom slnku by som to bez nich neriskovala. Jasné, že aj ja dávam Dite najmä klobúky so šiltom a je čo najviac v tieni, ale napr. pri mori boli okuliare jednoznačná voľba. A v zime za slnka na snehu to bude rovnako. Na margo nosenia bol prvý článok, ale ja to pridám sem - doteraz sme zatiaľ nepotrebovali žiadny nosič na chrbát, Dita je odnosená v šatkách a ergonomickom nosiči na hrudi (prvá turistika v 2 mesiacoch, chodíme v pohode doteraz). Pre dieťa je to asi najväčší komfort, cíti mamu na blízku, dobre sa jej tak spí. Pre nosiaceho sa dajú zaostarať nosičské bundy, takže aj v zime je dieťa v teple a chránené pred nepriaznivým počasím.

Peter61

Lubo, plan B : ocne kvapky, masti, hra na slepu babu, domace veznenie :-)

Axel

Pattex univerzal rychloschnuci... ;-)

Lubo

Chcel by som vidieť tú technológiu, ktorá udrží Kubkovi na očiach slnečné okuliare :-))).

Sona

Teraz v lete je to v pohode, problem bol najma v case snehovej pokryvky. Ae popytam sa a mozno uz na zimu nieco zaobstarame, predsa len uz bude mat vtedy dva a pol roka.

Peter61

Mas recht, ze menia prespektivu etc. ale ked ides do podmienok, ked vplyvy vonkajsieho prostredia mozu sposobit zapal spojiviek ("Po dvoch hodinách mal Kubko červené podráždené oči a bol uplakaný až do večera." ) alebo aj rohovky, tak by som bol za tie okuliare. Dieta napodobnuje, takze sa da hrou naucit na nosenie okuliarov.
btw. silty etc. nezabranuju expozicii UV ziarenim pri odraze od snehu. V tom pripade by som zakrivenie okuliarov, zmenu farby svetla a "spinave skla" bral ako podruzne zalezitosti, pri obcasnom pouziti to imho nemoze byt problem.
zdroje : deckárka (1x Rysy, 1 x Jahnaci, Prielom, Polsky hreben a očiarka ( 1x Dôme de Neige).
K snežnej slepote u dospelákov od excelentného operatéra, článok + odpovede v diskusii lezec.cz/clanek.php?key=9177&…

Sona

Pocitovo sme do toho nesli. Okuliare maju zakrivenie, maju inu farbu, oboje tieto veci nie su vhodne pre vyvijajuce sa ocko, navyse dieta si ich okamzite obchyta a potom pozera cez spinave sklo. Ale ked sa vratim domov, teraz som mimo, pojdem sa opytat detskej doktorky a dam sem info.

Peter61

Aha, takze:

detske ocka sa vyvijaju (zrenice este nereaguju ako u dospeleho etc.) a su ted citlivejsie na UV ako dospelacke. Takze ak su KVALITNE slnecne okuliare s UV filtrom, imho nie je dovod nedavat ich detom, najma ak je prudke slnecne ziarenie, odraz od snehu ( na vysokych horach aj za hmly !), ev liecba konjuktivitidy ( aj mechanicka ochrana, nelezie si tam ruckami)
Spomnial som tu kdesi malu Japonku na zubacke, horna stanica Gornegrat je cca 3000 m.

Sona

Lebo vraj sa detske ocka este vyvijaju a nie je to pre ne vhodne. Nebola som u ocnej, vychadzam z viacerych zdrojov z netu.

Peter61

Sona:
ad "Slnečné okuliare do troch rokov by sa nemali dávať. "
preco ?

Bazin

dobre zhrnute, pekne foto. Pripomenul som si stare casi.

Nam sa v zime osvedcili zimne kremy.
Nasi si oblubili mesove a zeleninove presnidavky, ktore nam vzdy na horskych chatach radi ohriali.
Po dlhsej sedacej casti v zime sme vzdy nejak deti primeli k chodzi aby sa zahriali.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma