Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako to vysvetliť?

Diskusná téma K článku: Ako to vysvetliť?

Dostala som pekný vianočný darček. Pobyt na chate pri Popradskom plese. Rozmýšľam nad spoločníkom na túto akciu. Padne jednoznačné rozhodnutie, nevesta a vnúčikovia. Vyberáme termín. Je síce v čase uzávery niektorých chodníkov, no nám to neprekáža. Veď aké už veľké túry budeme s drobcami môcť robiť. Skôr prechádzky po okolí a vychutnávanie si bytia v našich horách.

Miro016

urcite sa na to bude pamätat a aspon bude mat pozitivny pristup k horam :)

Peter61

:-)

btw. zbytky Dakoty asi postupne zbieraju a odvazaju dole. Videl som tam pred cca 2.rokmi dajaky biely zavesny vak pod vrtulnik, naplneny drobnymi troskami. Vacsie fragmenty kridel su viditelne z Gerlachu i z Koncistej. Takze nech sa Tomi ponahla, aby mu vsetko nepoupratovali :-)

Bazin

krasne. Este zvysky vrtulniku su v Mlynickej dol..

Peter61
Daco odpratavali aj odtial, kedy si tam bol naposledy? Na druhej strane - aby sa z Tomiho stal rovno na mlade kolena zberatel relikvii z havarii lietradiel a vrtulnikov ... -(
Zdenči

No o pár rokov to vysvetľovanie čaká aj mňa :-) Zoberieme so sebou Andy, ona už má s vysvetľovaním skúsenosti :-D

Tidoj

S tým netreba mať skúsenosti, to dáš len tak z inštinktu. Deťom (podľa mňa) nejde ani tak o vysvetlenie, alebo pochopenie zmyslu niečoho. Iba o komunikáciu a input nových informácií. Všimol som si to aj na našej Aničke, keď bola malá, aj na bratovom Matúškovi - otázky typu "A prečo my ideme nakupovať?", "A prečo tu sú schody?", "A prečo ty polievaš kvety?" znamenajú v našej reči skôr "Všimla som si, že ideme nakupovať, zaujalo ma to, povedz mi o tom viac.", "Vidím že polievaš kvety a zaujíma ma to, povedz mi niečo o tom."... Píšem to preto, lebo moji rodičia (aj keď mali tri deti) svojim vnúčatám po každom prečo hľadajú nejaké preto a nakoniec sú z toho sami na nervy, lebo ten "kvíz" trvá nekonečne a oni už nevedia odpovede. A nemám rád odvrknutia v štýle "Joj, už sa ma nepýtaj stále prečo, prečo, veď ja nemôžem všetko vedieť!".
No a spomínaný synovec je výborný v tom, že keď už neviem, čo mu povedať, alebo sa mi nechce:-) , poviem že neviem a jemu to stačí. V momente si vymyslí svoje vysvetlenie.

SteBan

Prajem Tomimu, nech sa to semienko záujmu o krásu hôr a ich tajomstvá rozvinie v košatý strom úžasných zážitkov a túr :)
BTW, prečo by nemala v máji platiť zimná uzávera aj na Symbolickom cintoríne?

Adina

Chlapci ďakujem za doplňujúce informácie.
Počkám, kým Tomi trošku podrastie, potom sa k téme vrátim. Teraz nemôžem, lebo by sme museli sadnúť na vlak a opäť sa na kopce škriabať :-).

Tidoj, z tých nekonečných otázok vnúčatka onedlho vyrastú. Pre mňa sú to krásne chvíle...ti drobci sú takí mudrlanti.

Danka, dík, však to poznáš...:-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov