Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako to vysvetliť?

Diskusná téma K článku: Ako to vysvetliť?

Dostala som pekný vianočný darček. Pobyt na chate pri Popradskom plese. Rozmýšľam nad spoločníkom na túto akciu. Padne jednoznačné rozhodnutie, nevesta a vnúčikovia. Vyberáme termín. Je síce v čase uzávery niektorých chodníkov, no nám to neprekáža. Veď aké už veľké túry budeme s drobcami môcť robiť. Skôr prechádzky po okolí a vychutnávanie si bytia v našich horách.

Bazin

SteBan, samozrejme ze je uradnicka uzavera, len na chate vedia ze tam nikto nevybera panaaaze

Adina

Chlapci ďakujem za doplňujúce informácie.
Počkám, kým Tomi trošku podrastie, potom sa k téme vrátim. Teraz nemôžem, lebo by sme museli sadnúť na vlak a opäť sa na kopce škriabať :-).

Tidoj, z tých nekonečných otázok vnúčatka onedlho vyrastú. Pre mňa sú to krásne chvíle...ti drobci sú takí mudrlanti.

Danka, dík, však to poznáš...:-).

SteBan

Prajem Tomimu, nech sa to semienko záujmu o krásu hôr a ich tajomstvá rozvinie v košatý strom úžasných zážitkov a túr :)
BTW, prečo by nemala v máji platiť zimná uzávera aj na Symbolickom cintoríne?

Tidoj

S tým netreba mať skúsenosti, to dáš len tak z inštinktu. Deťom (podľa mňa) nejde ani tak o vysvetlenie, alebo pochopenie zmyslu niečoho. Iba o komunikáciu a input nových informácií. Všimol som si to aj na našej Aničke, keď bola malá, aj na bratovom Matúškovi - otázky typu "A prečo my ideme nakupovať?", "A prečo tu sú schody?", "A prečo ty polievaš kvety?" znamenajú v našej reči skôr "Všimla som si, že ideme nakupovať, zaujalo ma to, povedz mi o tom viac.", "Vidím že polievaš kvety a zaujíma ma to, povedz mi niečo o tom."... Píšem to preto, lebo moji rodičia (aj keď mali tri deti) svojim vnúčatám po každom prečo hľadajú nejaké preto a nakoniec sú z toho sami na nervy, lebo ten "kvíz" trvá nekonečne a oni už nevedia odpovede. A nemám rád odvrknutia v štýle "Joj, už sa ma nepýtaj stále prečo, prečo, veď ja nemôžem všetko vedieť!".
No a spomínaný synovec je výborný v tom, že keď už neviem, čo mu povedať, alebo sa mi nechce:-) , poviem že neviem a jemu to stačí. V momente si vymyslí svoje vysvetlenie.

Zdenči

No o pár rokov to vysvetľovanie čaká aj mňa :-) Zoberieme so sebou Andy, ona už má s vysvetľovaním skúsenosti :-D

Peter61
Daco odpratavali aj odtial, kedy si tam bol naposledy? Na druhej strane - aby sa z Tomiho stal rovno na mlade kolena zberatel relikvii z havarii lietradiel a vrtulnikov ... -(
Bazin

krasne. Este zvysky vrtulniku su v Mlynickej dol..

Peter61

:-)

btw. zbytky Dakoty asi postupne zbieraju a odvazaju dole. Videl som tam pred cca 2.rokmi dajaky biely zavesny vak pod vrtulnik, naplneny drobnymi troskami. Vacsie fragmenty kridel su viditelne z Gerlachu i z Koncistej. Takze nech sa Tomi ponahla, aby mu vsetko nepoupratovali :-)

Miro016

urcite sa na to bude pamätat a aspon bude mat pozitivny pristup k horam :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum