Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Téryho chata s dvojročným drobcom

Diskusná téma K článku: Téryho chata s dvojročným drobcom

Teplomer v Bratislave atakuje 40-ky a tak sme ušli do Tatier. Tu je tiež horúco, obloha zostáva prakticky bez oblakov po celý deň, ale pofukuje vetrík a je oveľa príjemnejšie. Hútame, kam sa vybrať s naším dvojročným turistom. Po ceste musí byť chládok, potok, ideálne aj nejaké občerstvovacie zariadenie. Napokon padá voľba na Téryho chatu.

Lubo

Jasne, mas pravdu, je tam chyba.
Spravne ma byt Lomnicky hreben. Vdaka za upozornenie.

Jano Novotny

Len taky detail... urcite je na tej fotke Prostredny hreben? Nejako sa mi to nezda. Prostredny hreben oddeluje Velku a Malu Studenu dolinu, takze pri pohlade nadol by mal byt napravo, nie nalavo...

Burtie

zdenci - to bola trochu ina tatonka im9.cz/…/bb844dfc26c4b8ed8e03…

my mame vlastny, ten deuter, takze sme nepoziciavali nic, ale moj chrbat za to dost trpel a to dieta neni ani moje, ja som len teta.

kazdopadne sme nemohli robit nic dlhsie ako 3-4h, potom jej uz bolo dlho, neobsedi tam

Sona

Trvalo nam to asi od pol 10 do 8 do vecera, proste treba ratat cely den.
Ta narocnost, to sme tak vnimali s danou zatazou a casom :)

Vrana

Veru niet nad to sa na ture dobre vys..t :-) BTW ta narocnost 3, to je ratane ako aritmeticky priemer 5 (serpa Lubo) a 1 (Kubko)?

Roman22

chcem sa spýtať koľko vám to celé trvalo. aj keď váš údaj je pre mňa zrejme nedosiahnuteľný..., tak aspoň pre orientáciu. viem časy z mapy ale viac mi napovie váš reál.ďakujem

Jantaara

Tiež mám odnosené vo Vaude Jolly Light a nemám jedinú výčitku, len strmene na nôžky by sa ešte šikli, ale dcéra si ich tiež vedela položiť na konštrukciu. Len keď zaspala, tak sa jej skĺzli. Nikdy som nemala nič otlačené, všetko sa dalo perfektne nastaviť, rozložiť váha na plecia a bedrá. Síce som ja 55-kilová s 20-kilovým živým nákladom riadne fučala, ale ponosila som ju dosť. A dokonca mi to veľmi pomáhalo na bolesti chrbtice.

Fangorn

my sme tiež pred kúpou Vaude skúšali a testovali rozne sedačky - ale súhrn pre mňa je asi taký že všetky mali veľa (aj zbytočných) vychytávok pre dieťa ale žiadny výrobca neberie ohľad na rodiča. sedačka bez poriadne vystlaných popruhov a nemožnosti ich nastavenia fakt za veľa nestojí. to potom človek čo nosí trpí po pár prejdených km čo ho všetko tlačí na chrbát a popruhy sa mu zadierajú do tela.....proste des chodiť na takú turistiku keď si človek vezme že na sebe nesiete 20 kg. Znie to síce sebecky ale aj komfort pre rodiča je doležitý :) Táto Vaude síce tiež nemá žiadnu opierku, keď malý zaspí tak mu tam hlava padne do boku (ak náhodou netrafí polohu že mu padne rovno na tú makkú časť sedačky). vždy to riešime tým že dostane pod hlavnu či už fleesovú bundu alebo niečo makké z oblečenia čo máme momentálne so sebou a zatiaľ to funguje. aj keď sa neviem dočkať dňa keď vačšinu túry pojde po vlastných a sedačka bude iba doplnok k túre keď už nebude vládať chodiť :)

Burtie

ja som mala tu cest testovat teraz v tatrach deuter kid comfort. neviem ale ci to bol nejaky starsi model, no chybalo mi tam vela veci, napr nastavitelnost na zensky chrbat (bol teda velky a nepohodlny), strmene na nohy (ale tie nema ani kid comfort iii), drziak na flasu a ked zaspala padala jej hlava zo strany na stranu. potom sme v obchode objavili tatonku, ktoru poziciavali za 10e na den a ten mi prisiel pohodlnejsi pre mna aj s viac vychytavkami.

Zdenči

ja som si prvý raz požičal z požičovne Tatonku, ľahká, pre dieťa pohodlná, ale tyčky konštrukcie narážajú nosičovi do chrbta. Bedrový pás je totiž nad týmito tyčkami. Druhá bola Kohla, pre nosiča pohodlná, ale pre dieťa absolútne nie. Možno pre väčšie. Náš ročný krpec sa v nej doslova stratil. Pokukujem teraz po tejto Vaude alebo Deuter

Fangorn
my máme Vaude Jolly light (vaude.com/…/Jolly-Light-orang…) a neviem si ju vynachváliť. je ľahká a celkom pohodlná s pevnými a dobre vystlanými popruhmi takže pre rodiča úplne super. síce tam chýbajú strmene na nožičky pre malého ale on si ich tam dokáže pekne zastrčiť takže ich v podstate netreba. a najlepšie na nej je to slovo light ale keď mi tam manželka prihodí nejakú 1,5l fľašu s vodou tak už taká light nie je.
Lubo

@Zdenci
Pouzivame JackWolfskin WatchTower Supreme. Nosny system je robustny aj celkom pohodlny, no nedosahuje kvality Deutera. Z hladiska dietata ma vsak vybornu vybavu - strmene pre nozicky s moznostou zaistit ich, vyskove nastavenie sedenia, prisposobitelne popruhy, skladacia slnecna clona, stabilne stoji na zemi, velky priestor pre veci, atd. Len samotna sedacka vazi vyse 3kg, takze drobec + sedacka + vybavenie = cca 20 kg.

Zdenči

Akú máte značku nosiča? Ja som toto leto odskúšal už dve značky, ale obidve stáli za prd. Zatiaľ sa nám stále osvedčuje najlepšie ten Ergo.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov