Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malá Svišťovka v zime s deťmi

Diskusná téma K článku: Malá Svišťovka v zime s deťmi

Pri pohľade spod Tatier je Malá Svišťovka ľahko rozpoznateľná v podobe kopca stojaceho pred svojou vyššou sestrou Veľkou Svišťovkou. Vrchol je porastený kosodrevinou a smrekom, pričom úbočie je značne poznačené kalamitou. Zo sedla je dobrý výhľad na skamenené tatranské obry s menami Huncovský, Kežmarský a Malý Kežmarský štít i na samotnú menovkyňu. Turistickou priazňou ju zatieňuje jej vyššia sestra, vďaka čomu si môžeme vychutnávať prírodu s neporovnateľne menej turistami. Príťažlivosť túry sa zvyšuje mimo letnej sezóny, pretože nepodlieha zimnej uzávere. Rodinný výšľap absolvujeme s deťmi vo veku 1. stupňa ZŠ.

Bazin

rc1, tiez mam taky pocit, hlavne im prajem nech Encian funguje pre turistov.

Rc1

ak mam dobre info ma to tatransky okraslovaci spolok, ktori zalozili a vedu chlapci z jat.

Bazin

vsetko zalezi komu to patri, podla clankov co uviedol Peter61 udolna stanica je TMR pozitiv.

Rc1

dufam ze ked im to tam "chlapci" dobrovolnici zrestauruju tak ich odtial nedobrovolne nevyzenu

Bazin

dakujem za ohlasy.

Hej je skoda schatralej budovy udolnej stanici, ale ako vzdy otazka je kto ju vlastni...

Hej to prestupovanie je take, ze cestou dole sme sa skoro vyviezli opet hore na Skalnate :-))

Inak vedel by som si predstavit nasu trasu z TM ako novy turisticky chodnik, pripadne so zaciatkom v TL u budovy udolnej stanici.

Dzakomoo

Romane vyborny clanok a krasne fotos. tuto trasu som este v zivote nesiel, pretoze v Tatrach idem najradsej nad 2000 m. ale raz s detmi budem zacinat na takychto miestach, dik za tip, vlastne aj za tipy v inych clankoch :)

Zdenči

Tuším tu platí to čo pri počítačových softvéroch - každé vylepšenie je krokom späť. Myslím tým to prestupovanie na Štarte.
Trasu by mohli ešte zatraktívniť vybudovaním múzea v bývalej údolnej stanici lanovky.

Sona

To prestupovanie na lanovke na Starte sme absolvovali v januari aj s malym. Predtym sa mi to zdalo zaujimavejsie, ked sa lanovka cez medzistanicu len preplietla a potom pokracovala dalej. Ale co sa da robit. Kubkovi sa pacilo aj takto. Boli sme v galerii Encian, vyzerala este trochu nedorobene, ale vyhlady pekne. Maly sa vyhral v parku s drevenymi zvieratkami. Okruh okolo plesa je pre maleho prcka tiez fajn.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov