Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hrad Brekov, kde vládne čistota a poriadok

Diskusná téma K článku: Hrad Brekov, kde vládne čistota a poriadok

Keď sa mi naskytla možnosť stráviť dlhší čas s vnučkami, veľmi som sa potešila. Tým viac, že ich tak často nevidím, pretože bývajú takmer na druhom konci republiky, v Michalovciach. Tým viac, že ide o niekoľko dní. Tiež bolo pre mňa zaujímavé, že budem s nimi sama a voľné chvíle, pri denných radostných starostiach si môžem zorganizovať podľa svojich predstáv. Keď sa upokojí prvý nával radosti začínam špekulovať, ako chvíle využiť. Na mape študujem okolie Michaloviec. Pár krásnych miest už poznám, mnohé ešte nie.

Adina

Maťo, dnes je tam veľmi pekné a čisté. A čo sa týka vnúčat, tak to je úplna paráda ich mať :-).

Knor

Na Brekove som bol uz dvakrat, a ze to mam poriadne daleko :-) .Ked som tam bol prvy raz, tak z tych pivnic, co su na obrazku: "Tu mozno byvala princezna" na mna vykukali ovce. Poriadne ma to ohurilo.
Inac, normalne sa tesim na vnucata. Ziadna starost, iba zabava. A ked sa cosi stane (zaspinia sa a pod.), tak ich vratim rodicom :-D .

Adina

Nech čo najdlhšie žijú v rozprávkach. Maju svoje predstavy, ktoré získavajú z tých filmových, čítaných. Z článku ... Vedieme múdre rozhovory o stromoch, o lese, o jeho obyvateľoch. Fantazírujeme, v rozhovore sa dostávame do rozprávky...a prídeme na to, že o čom sú strašidlá :-).

PaliT

Do istého veku sú deti veľmi senzibilné, neskôr to z nich dospelí "vytlčú" - "To sa ti len zdalo, to len fantazíruješ, také neexistuje..." - a chúďa dieťa o svoje schopnosti príde. Pritom les je plný duchov (každý strom má svojho), duší ľudí, čo tam uviazli v čase - ich spomienky si vnímavý človek dokáže prehrať v mysli, čo tak asi sa mohlo odohrávať počas stáročí pri takom hrade a v okolitých lesoch? Nevnímavá väčšina to označí za báchorky, odporúča psychiatra, ale deti (a tí, čo zostali deťmi) vedia svoje.
Nezabúdajme, že väčšina vidí klobúk tam, kde zjavne anakonda trávi slona... ;)

MisoB

Ad strašidlá... už si presne nespomínam, ale možno za to môžu Grimmovci, Dobšinský... :)

DanielaM

Milý článoček a pekné fotky :-). Teším sa, že sa nájdu ľudia, ktorým nie je zaťažko niečo urobiť pre nás všetkých.

Adina

Pali, ako píšem, ani ja som ho doteraz nepoznala :-).

Tono, o jaskyniach som nevedela. V ten deň by sme ich ale nestihli. Možno pozveme najbližšie rodičov a pôjdeme kuknúť :-).

Zdenči, tie strašidlá prekvapili aj mňa. Prečo v lese ? Neviem. Deti vysvetľovaním pochopia, vyrastú z toho názoru.

Zdenči

Nechápem, kto tie deti učí, že v lese sú strašidlá...náš Kubo to tiež stále omieľa...našťastie len večer a cez deň nemá problém

Tono

Ak sa ide od hradu hore, na protilahly kopec, pod jeho vrcholom, na konci luky odbaca chodnicek medzi kroviny a vedie k Brekovskej jaskyni a jaskyni Velka artajama. Obe su ale verejnosti nepristupne, da sa ale prist az k ich vstupom.

geocaching.com/…/GC1K49Z_jask…

PaliT

Keď to čítam, tak mi dochádza, že stále bude niekto viesť deti ku vzťahu k prírode a histórii a tak zánik civilizácie nehrozí. :)

A Brekov, Brekov? Musel som si otvoriť mapu, nikdaj som tam nebol...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma