Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prechádzka v korunách stromov

Diskusná téma K článku: Prechádzka v korunách stromov

Keď som dostal v lete k narodeninám „poukaz“ na predĺžený víkend v Južných Čechách, hneď som začal študovať, čo všetko dokáže blízke aj vzdialené okolie Českých Budějovíc ponúknuť. Okrem nespočetného množstva hradov, zámkov, rybníkov, pamiatok UNESCO či cyklotrás, som narazil na „Stezku korunami stromů“, ktorá sa nachádza na juhu Šumavy, na kopci Kramolín (899 m), kúsok od vodnej nádrže Lipno. Upozorňujem, že to nie je nič pre turistov, ktorí chcú podávať veľké výkony, ale rodičia s deťmi si tu určite prídu na svoje.

RoL

Beta - ospravedlnujem sa cca 64 K. vid link 06/11/17 13:16.

Beta

RoL podľa mňa správne si to napísal: "atrakcia", ale 600.00 myslím si, že si trochu prestrelil, možno 60 tisíc :-)

RoL

Beta - jednoducha matematika. Za 2 mesiace navstivilo chodnik v korunach stromov cez 600.000 ludi. Vstupne pre dospeleho 8,- Eur. + dajme tomu 40% pouzije lanovku = dalsi poplatok.
Myslim, ze takychto "atrakcii" pribudne vela.

RoL

Peter, zrejme nie, toho roku som nestihol Jahna. Chodnik aj vezu vidno zo Sirokeho sedla, samozrejme z hociktoreho nepristupneho vrchu Belianok, z Kezmarskeho a zrejme z Lomnicaku. A rovnako z veze vidno komplet hreben Beliank, Kezmarak, Lomnicky, Pysny...

Peter61

Tomasz, ďakujem za popis fotky.
Otázka ale bola :
vidno tú vežu nad Bachledovou dolinou z Jahňacieho a Kozieho štítu? (resp. naopak : ktoré štíty vidno z vyhliadkovej veže nad Bachledovou dolinou?

Tomasz

Peter61:
Na fotke za hrebenom Belianok a za hrebenom Magury je Mala a Velka Frankova a hore Kacwin.
PaliT:
Mas pravdu. Prechodili sme Spisskou Magurou v septembri ked koncila stavba stezky z korunach. To je taky maly ostrov lesa medzi holinami, ktery je este poniceny touto stavbou.

Daulagiri

PaliT ty to vieš vždy tak dobre vystihnúť :-) Samotný les a prechádzka v ňom je zrejme nudný, ľudia dnes túžia zažívať niečo špeciálne, vidieť čosi výnimočné, úžasnejšie. Taká je doba, hon za jedinečnosťou. Kam sa hrabe "fádna" prechádzka hocikde v lese :-(

Nostromo

Zo starej vyhliadkovej veže je vidieť tieto štíty. Nová je o pár metrov vyššie, pri tej perspektíve to veľký rozdiel nebude. (Pri Ľadovom a Kolovom nechávam 5% pre chybu, trčia príliš málo).

Peter61

boys,
prepacte, nenapisal som, ze to je zo soboty z Malého Kežmarského št.
Lukas : na foolservice ovela viac neuvidis, ale poslem. Oproti piatku ficalo omnoho menej, ale bol opar.

Vrana

2 dzakomoo: mozno ano, nehadam sa :)

Zivan

Bol som v lete pár dní ubytovaný v Ždiari a už tam tak skoro nepôjdem. Aj táto stavba je dôkazom, že to pomaly ale iste naberá donovalského ducha.

Dzakomoo

vsak nad stredom tej fotky je vidno zjazdovky s vezou a vysielacom. doprava sa taha zeleny pasik ku klasickej rozhladni a potom sa dalej dviha ciastocne odlesnena Bukovina. dalej nalavo su zamagurske dediny, asi cast Hanusoviec a Matiasovce, uplne vzadu C. Klastor a polske Sromowce.

Peter posli mi tu fotku v plnom rozliseni na mail.

Vrana

podla mna nevidno, je to Polsko

ked pozeras z Bachledky, tak Belianky su riadna hradba

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma