Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako sme korzovali po štátnej hranici

Knor

OK, navrhujes mi teda podat staznost na ministerstvo vnutra? :-D
"Prislusnici hranicnej policie ma nasilim donutili prerusit prechadzku. Musel som nasadnut do sluzobneho auta, ktorym ma odviezli do Uble, cim mi predlzili trasu o takmer dvojhodinovu zachadzku." Takto nejako to mam napisat?

P.S. Na trojhranicneho bode na Tise som bol par rokov dozadu a nedaleko som dokonca stanoval. Tam ma iba skontrolovali, ale nepindali. Ale ako pisem, podla mna je problem inde.

Jjano

Hmm, nijaké nahlasovanie netreba. Môžeš ísť kľudne až na hranicu.
Ja som pri ukrajinskej hranici bicykloval v tomto roku v apríli dva dni a priamo na čiare pri plote alebo na brehu som bol tuším 5 krát Kontrolovali ma iba raz (neďaleho trojbodu), aj keď nepochybne ma kamerami monitorovali. A raz som policajtov stretol v tesnej blízkosti hranice a ani nezastavili, keď ma obiehali.
Najhrubšie násilie, ktoré voči mne použili bolo, že mi skontrolovali občaňák. Vyslovene som sa ich pýtal, či je nejaký problém, že tam už dva dni behám popri hranici a vraveli, že o mne samozrejme vedia a nie je.
Fotky:

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/…

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/…

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/…

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/…

Knor

Boro to povedal spravne :-) . Trepali cosi, ze som im narusil hlasice na hranici a sposobil poplach. Pritom tam maju kamery, takze museli vidiet, ze som turista. Vraj ide o hranicu Schengenu a ked chcem ist mimo znacky blizsie ako 5 km, mam sa nahlasit v Sobranciach na velitelstve. Ked mi vstup schvalia, dostanem zeleneho muzicka, ktory pojde so mnou. Oficialne je to cirkus kvoli utecencom, moj nazor je ze dovod je iny.

Inak, snazili sa ma strasit medvedmi. Ze ich je tam vela. No su tam lesy ktore pre medvedov vhodne nie su. Mal som sto chuti povedat im, ze jediny medved na okoli je ten v znaku Ruskeho Hrabovca, ale radsej som bol ticho.

Boro

Jjano, a čo zákon silnejšieho. Ten platí vo všetkých režimoch.

Jjano

Knor, a to z akého titulu ťa naháňali hraničiari a odviedli do Uble? Žiadny zákon (okrem zákona o ochrane prírody) nezakazuje prístup až na hranicu, čo aj ukrajinskú.

Miroslav Svitek

Ja sa tiež teším z možnosti vcelku slobodne cestovať po svete, ale vzhľadom na históriu i súčasnosť si nerobím ilúzie ani o režimoch, ktorých policajný aparát veselo a slobodne strieľa neozbrojených obyvateľov a nie je to ani na hraniciach. A pri spomienke, ako som v roku 1995 doviedol turistov z NBS k hraničnému trojbodu pri Čunove a z rakúskej strany dofrčal terénny voz, vyskákali z neho vojaci a celú cestu až po hraničný prechod Berg nás so samopalmi v rukách doprevádzali, pričom v zamaskovaných stanoch boli každých 500 m ďalší. História si pamätá aj zastrelených demonštrantov v Krompachoch za tatíčka Masaryka. Takže tešme sa zo Schengenu, bojujme za zachovanie a zfunkčnenie Európskej únie, budme solidárny s tými, ktorí nemajú to šťastie žiť pomerne tak dobre ako my, ale tak isto sa snažme odovzdať Európu našim potomkom s kultúrou a spôsobom života Európe historicky zažitým. Inak sa politike a politickým debatám na turistike a pobyte v horách zásadne vyhýbam. Aj keď politika ohraničuje celý náš život.

Knor

Tento rok som si zakorzoval po hranici na opacnej strane Slovenska a mal som pocit, ze som sa vratil par desatroci dozadu. Nahanali ma tam pohraniciari so samopalom a vlciakom, ked ma dobehli, odlifrovali ma do Uble. Dalsi den na mna vyskakovali spoza kazdeno rohu ... kontrolovali ma 3x za den ... proste horor.

Peter61

"Krútime hlavou, ako môže mať režim vraždiaci a šikanujúci vlastných obyvateľov ešte aj dnes sympatizantov." Palec hore ! Sympatizanti citaju nezmysly, ktorych je dost na webe (aj v knihach).

Sona, ti ludia na hranici nezomreli, ale BOLI ZAVRAZDENI: ZASTRELENI /USMRTENI EL.PRUDOM, PSAMI.
Btw. sam najvacsi normalizator G.Husak len tak tak usiel trestu smrti len tak tak r. 1954, ked ho ako burzoazneho nacionalistu nezlomili. jeho "predchodca" : gen, tajomnik. Slansky , (zodpovedny za vrazdy na hraniciach vid Tvoj link na UPN) zodpovedny za zabitych na hranici, bol odsudeny a popraveny 1952 , este pred procesom s Husakom.

Lubo

Pri tejto prilezitosti mi napada aforizmus:

Za socializmu sa pyta na Devine syncek svojho otca: "Ocko, kto byva za tym plotom?" a ocko hovori: "My, syncek, my."

P.S. Vyborny clanok!

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma