Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Čajka nad Bojnicami

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Čajka nad Bojnicami

Keď sa povie Bojnice, každý si hneď predstaví krásny romantický zámok a zoologickú záhradu. Prednedávnom na kopci nad Bojnicami vyrástla ďalšia atrakcia – 30 metrov vysoká rozhľadňa Čajka. Inšpirovali sa podobnou vežou na dolnej Morave. Vyhliadková veža mala mať pôvodne výšku až 60 m, ale kvôli námietkam pamiatkarov, že by bola dominantnejšia ako Bojnický zámok, museli od zámeru upustiť a vežu znížiť. Veža je zatiaľ od začiatku júla otvorená v núdzovom režime a pár dní po jej otvorení sme sa vybrali do Bojníc aj my s vierou, že nával ľudí nebude ešte taký, ako keď otvorili vežu v Bachledovej doline, ktorú sme zatiaľ aj kvôli návalu ľudí nenavštívili.

Janabilesova

Pre rok 2022 je pre Čajku cenník: Dospelý – 10€, Dieťa 4-15r – 7,50€, ZŤP – 7,50€
ZŤP dieťa – 3,50€. Takže sme tam nešli, vyšli sme si pešo cez kalváriu na Bojnickú výhliadku, ktorá bola v nedeľu otvorená. Mladšie deti poteší Dinopark, my máme toto obdobie za sebou. Príjemne nás prekvapil kúpeľný areál v jesenných farbách a možnosť zábavy v brehu nad Kúpeľným mlynom. Tu sme parkovali bezplatne - rampa tu nebola, možno časom pribudne.

Jjapen

Oprávnene táto opacha získala anticenu Slovenskej ceny Medzinárodnej rady pre pamiatky a sídla (ICOMOS)https://icomos-slovakia.webnode.sk/
Viac sa dočítate v tomto článku (ako sa na anticenu patrí, úplne dole).
dennikn.sk/…/ceny-icomos-proj…

Atalienka

No pekne teda. Stačili mi postrehy Andeja a všetko je jasné. V poslednej dobe je boom s rozhľadňami a Čajka v Bojniciach, nie je výnimkou. Strojíme sa tam aj my, ale asi už nemám dôvod. Podobnú som navštívila v ČR Stezka v korunách stromu. Hore sme šli lanovkou.

Martin knor

Zdenci, ja viem, ze to nebol umysel, aby to tak vyznelo, ale pacilo sa mi to. :-)

Zdenči

Martin, ber to tak, ze sa vytesoval z miest, na ktorych bol nedavno so spoluziakmi, nie ako skodoradost z rozbiteho kolena:-)

Martin knor

S nadsenim ukazuje ... kde spadol spoluziak a rozbil si koleno :-D

Ta vyhliadka nad kalvariou vypada pritazlivo.

Aafrii

Podnikateľské aktivity pána S.E. sú obdivuhodné. Poďme pekne po poriadku. Ak chcete ísť peši na Eiffelovku v Paríži na 2. poschodie (na tretie sa peši nedá ísť) vo výške 115 metrov tak zaplatíte 10€. Porovnajte si to s Čajkou: 30 metrov za 8€! Samozrejme, že výťah v Paríži je drahý: 275 metrov 25€. Ďaľšia vyhliadka, betónová, ktorá je kvôli vandalom uzavretá je na mieste kde rástli nádherné poniklece, to nikomu nevadí, ani ochranárom. V lese okolo vyhliadky boli vysekané kríky čím sa odtiaľ vyhnalo vtáctvo a vysoká zver, bola tam zasiata nová tráva (v lese!). Lesník by povedal, že zničený les, naoko to ale vypadá dobre!!! Dolu, v kúpeľoch bol zlikvidovaný jeden z najkrajších amfiteátrov na Slovensku, ak nie najkrajší a navyše ak chcete si prejsť kúpele na bicykli, tak zabudnite je tam dopravná značka zákazová, ak si však zaplatíte trebárs aj diesel tak samozrejme môžete. Ako bývalého občana Bojníc (teraz bývam v Prievidzi) ma to hrozne bolí a uráža, a čoho sa ešte dočkáme? V záujme peňazí! Andrej

JarinoM

8,- €? Tak keď tam niekto pojde, odkážte im, že na mňa nemusia čakať :).

Kofoluska

Adushka to múzeum praveku práveže zväčšili. Už to nie je len diera v skale, ale menší okruh a pre decká je tam pripravených pár aktivít. Boli sme tam vlani v lete a u krpca to malo úspech. :)
Inak s Tebou súhlasím - rozhľadňa ehm.....Radšej nie, poznám kopec krásnych miest nad Bojnicami a PD, odkiaľ je nádherný výhľad.

Adushka

Tento víkend sme boli v Bojniciach u svokry a aj sme sa zamýšľali, že by sme šli rozhľadňu pozrieť.. Nuž ale stačilo mi otvoriť fb, kde som sa dozvedela vyššiu cenu (že v júli bola ešte testovacia prevádzka, preto Zdeno platil 6/3€, od augusta to je tak, ako píše Vlado z NZ, 8/4€, inak chodník v korunách stromov v Bachledke je za 9/6€, tiež komerčný lapač, ale aspoň sa dá toho vidieť viac), plus som si prečítala množstvo komentárov od nespokojných ľudí a došlo mi, že vlastne podobný výhľad na Prievidzu a okolie si viem nájsť aj v prírode a zadarmo :) Rada podporím cestovný ruch, ale viem aj, aký je príbeh za vznikom rozhľadne, a tak som si povedala, že na toto moje peniaze nepôjdu. A k tomu nemám rada davy :) Ešte na margo múzea praveku - Matúš sa tam ako dieťa hrával, diera v skale, ale aj tá sa dá krásne marketingovo predať :)

Lubo

Fiha, za mesiac zdvihli ceny?
No nic, mna taketo atrakcie akosi velmi netahaju. Kubkovi nastastie plne postacuje les a pripadne klasicke atrakcie ako potok, mostik, rebrik, retaz, kramla, atd.

Vlado z NZ

čas beží a inflácia zvyšuje ceny:-)už je vstupné 8/4 eury. Inak podľa príspevkov na FB odhadujem, že tento chodník a ten Bachledovský budú asi top turistické atrakcie 2018. Darmo, dá sa tam prísť autom...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma