Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Hochschwab – Schaufelwand a Ebenstein

Vladimir Popluhar

Martin - samozrejme to ludom prekáža. Bol si niekedy teraz v Tr. Tepliciach. Neunosne tam zvyšili poplatky a takisto sa tam nedá nikde inde zaparkovať. Leda, že si kupelny hosť. Ked prideš zdialky, nevieš kde máš zaparkovať nič iné ti nezostáva, len platiť ako murovatý. Teraz už viem kde zaparkovať.Len človek chce vyraziť do hôr a nechce byť zdržiavaný zaparkovávaním. Išiel by som až do Omšenia, tam sa dajú najsť miesta na odstavenie tátoša. Len neviem ako to je bezpečné. Drž sa. :-)

Martin knor

Vlado, na Rakusko je to dost. Ze ludia u nas platia ako murovani a vobec im to neprekaza, je dalsia vec. (Mimochodom, po prichode na parkovisko mi Rakusanka na moju otazku o parkovnom ponukala, ze mi daruje svoj listok, bo prave odchadzala. Lenze ja som potreboval listok na 2 dni.)

Michal, syn pisal svoju cast s tym, ze to ide do tejto sekcie. Pre rodica je jeho potomok "dietatom" bez ohladu na to ci ma 10, alebo 50. Cim skor sa nad to potomok povznesie, tym lepsie.

Sona, podla mna je dolezity charakter clanku. Tu je cast "Planovanie" pisana tak, ze je to clanok pre sekciu "rodicia s detmi". Vekom by som to neobmedzoval. Ked Petova mama naplanuje turu tak, aby bol Peto spokojny, a aby si uzili rodinny vylet, tak (hoci je to extremne) preco nie? (Ale bude to pre nu fuska napisat clanok tak, aby sa do tejto sekcie hodil. Keby bol Peto autista, mala by to jednoduchsie :-D . Vtedy je asi jedno ci by mal 10, alebo 60 rokov. Zartujem.)

Peto, dufal som ze teraz ked su take moznosti, sa krpci akonahle to bude mozne vyberu het a cele prazdniny stravia cestovanim (s ITIC-om zadarmo) po Europe. Nuz, nestalo sa. Je to ina generacia, pre nas nie je jednoduche pochopit ju. Ziju v inej realite.

Vladimir Popluhar

Že parkovne 8,- Eur na 2 dni - že dosť :-) :-) :-) - tak to som sa zasmial. Ja som išiel na 8 hodin sa túlať nad Trenčianske Teplice a platil som rovnako. Som sa pobavil. Asi to dám do svojho článku niekedy.

Sona

Mozeme si stanovit 18 rokov ako hranicu :)

Peter61

MisoB :-)
žeby moja máti napísala niečo do tejto rubriky ? Chystáme sa na Stráž.

MisoB

S tým zaradením do sekcie je to "mia culpa". Pripadalo mi, že ten mladý muž na fotkách by sa mohol uraziť :)
Je to rôzne. Syn má 30+, delí nás zo 600 km, ale keď sa na pár dní objaví, od neho samého vychádza podnet na nejakú poctivú túru. A to už sa musím prispôsobovať rýchlejšiemu... alebo on mne:)
Predminulý víkend sme takto obehli oba Rozustce, ale ak by som o tom spáchal článok, asi by som to do sekcie Deti nezaradil... aj keď to bola túra s vlastným deckom :)

Peter61
:-) vydržte pár rokov a budete (najmä) cez prázdniny od tých decák oddelení oceánom alebo rovníkom -)
Martin knor

Sona, v tom veku to bude trochu narocnejsie, pretoze:

  • Radsej pojdu na turistiku s kamaratmi. (Rodicia su pre potomkov v tom veku dost nemozni dinosauri. A o mne to pri mojej nechuti k roznym elektronickym novinkam plati duplom.)

  • Bude narocnejsie zladit zaujmy a tempo. (Pomalsiemu sa viem prisposobit, rychlejsiemu nie :-( . A k zaujmom, v mladsom veku staci ked je sucastou tury pekna ruina, alebo jazda uzkorozchodnou zeleznickou, ci podobna atrakcia.)

Ale obcas sa spolu niekam vyberieme aj teraz. Najma na feraty chodievame sem-tam spolu.

Sona

Uz to tam je. Inak parada. Dufam, ze aj nasi chalani este budu chciet v 15-tich s nami chodit na hory.

Tomka

Pri čítaní ma tiež napadlo, že by sa to hodilo do sekcie Deti.
Asi najťažšie obdobie "turistiky s deťmi" totiž nastáva keď prídu do puberty.
Vtedy sa potvrdzuje porekadlo
"Malé deti, malé starosti - veľké deti, veľké starosti".

Martin knor

OK, len toto je pisane pre sekciu rodicia s detmi. Preco to v nej nie je zaradene?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma