Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Baňa z Rače začiatkom jari

Diskusná téma K článku: Veľká Baňa z Rače začiatkom jari

Veľká Baňa je neznačený kopec nad bratislavskou Račou s nadmorskou výškou 444 m n. m. Okrem estetického čísla ma na mape doteraz nezaujala, hoci jej okolím sme sa motali veľakrát. Tohtoročnú jar sme ju konečne objavili a asi bude v našich popoludňajších vychádzkach figurovať častejšie.

Sona

Vdaka za info, nabuduce pohladame.

Lacozrace

Z Veľkej Bane je mino vegetačné obdobie výhľad na Alpy. A tá studnička tam je. Poniže cestičky, ako "prítok" potôčika, vybetónovaný schátraný múrik s hrdzavou rúrkou.

Martin knor

Tou trasou, ktorou ste sa vracali, sme chodili casto. Tu druhu nepoznam. Ale postupne sme sa presuvali viac na sever a oblubili sme si okolie doliny Racieho potoka. (Na tejto mape sa vola Javornik.)

Lubo

Mala Bana je klasika. Jedna z mojich najnavstevovanejsich lokalit. Ci uz s detmi alebo ked chcem rychlu prechadzku v lese po praci. Velku Banu som objavil len nedavno a splna ten isty atrib, dokonca este lepsie, lebo je tam uplne minimum ludi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma