Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Krížom-krážom po Južnej Morave

Diskusná téma K článku: Krížom-krážom po Južnej Morave

Južná Morava je moja cezhraničná srdcovka. Iba hodinka a pol od Bratislavy a ocitáme sa v inom svete. V kraji, ktorý ťa priam núti oddychovať, spomaliť a vychutnať si všetko, čo ti ponúka. A že toho vôbec nie je málo, môžem hneď dokázať. Či už šliapeš na pedále, alebo ideš po vlastných, nič nie je ďaleko a všetko je po ruke. Kde všade sme boli tentokrát? Obehali sme dookola Lednický rybník so všetkými jeho zámočkami, prešli sa od Lednického zámku k Janohradu, vyšplhali sa na Dívčí hrady, spravili si vychádzku po promenáde na Věstonickej nádrži, v ten istý deň sa ešte plavili loďkou k Minaretu a po ceste domov navštívili Rendez-vous.

Svatopluk Štěpánek

Prepáčte Karolína, malá oprava: sú tie Valtice, ale tá Lednice (" ideme do Valtíc aj do Lednice").
Minaret sa ťažko fotí.

Svatopluk Štěpánek

Iba teraz som si všimol. Južná, najmä juhovýchodná Morava je síce zs hranicou, ale cudzina to rozhodne NIE je. V Klentnici bývala kaviareň či krčmička na fare, čo si spomínam, keď sme tam boli s naším vtedy krpcom. Nad Mikulovom je pekná krížová cesta a v ňom zachovaný židovský cintorín.
Syn už so mnou chodí po Muránskej planine, V. Fatre a ďalších slovenských horách ( tak, ako sa patrí ).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma