Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Tatr. Lomnice pod Slavkovský štít - útek pred hmlou

Diskusná téma K článku: Z Tatr. Lomnice pod Slavkovský štít - útek pred hmlou

Nenáročná túra, ktorú zvládnu aj menej trénované deti, vedie z Tatranskej Lomnice k vodopádom Studeného potoka a na Hrebienok. Okrem úvodu túry tu nie je žiadne prudké stúpanie a veľká časť trasy poskytuje pekné výhľady do podhoria a na okolité štíty. Jej výhodou v pandemických časoch je nižšia návštevnosť v porovnaní s prístupom na Hrebienok od Starého Smokovca.

Pekm

Inak na 10r chalana 1500 je velmi pekne, to som nedaval tusim ani v 18ke :-D

Pekm

Lubo to s tym cukrom na uvod si myslel vazne? Funguje to? Lebo toto som si hovoril, ze asi nikdy nebudem robit ale ked teraz tak nad tym uvazujem zmysel to dava - len sa bojim aby to neskoncilo tak, ze sa zjedia vsetky sladkosti a potom sa nebude chciet aj tak nikam ist :-)
Inak s tymi turami - mna celom bavia dlhsie co dieta nema sancu takze ani nie ze by som ja nechodil ale skor tak, ze ja by som siel na dlhsiu turu raz za cas sam a s malou raz za cas bude v nosici alebo potom uz take kratke trasy pesi. Ale to je este daleko kedze este ani nechodi. Len ma to zaujimalo ako je to z pohladu rodica turistu. Dik za rady.

Sona

Dakujem za reakcie aj za upozornenie, nechapem, ako sa mi to tam dostalo :)

Pinus1

Pekne popísaná prechádzka s deťmi. Poznámka: Opravte si prosím popisku k foto č. 18., kole to oči. Nie je to Slavkovský, ale Lomnický, vľavo na foto je časť prostredného hrebeňa.

Lubo

Pekm, tajomstvo uspechu je robit to stale. Ak rodicia chodia, detom je to prirodzene. Chodime s detmi aj bez deti. Deti doma vidia, ze turistika/bike/skialp su sucastou nasho zivota a nepride im divne to robit a aj to chci robit.

To, ze mas dieta neznamena, ze mas prestat chodit na 5 rokov a potom slavnostne vezmes dieta na turu a ono to cele ofrfle. Pekne postupne, s citom pre mieru konkretneho dietata. Catch je, ze dieta mieru nema, musis ju mat zanho. Kym je mensie, je to OK, lebo odnesies na kona. Ked je este malicke, hnat nema zmysel, musis proste akceptovat, ze akcny radius "tury" je 2 km, pripadne pouzivat technicke prostriedky (kocik, nosic, cyklovozik, pripadne lanovka).

V istom veku (3-4r) robi vela aj priprava. Vecer popozerat mapy, ukazat fotky a pocas tury byt pripraveny na tisice otazok a najma mat super zvladnutu trasu, aby ked slubis ze za druhou zakrutou je pristresok, aby tam aj bol :-).

Matko ma momentalne svoje maximum niekde okolo 1000 metrov prevysenia. Kubko (10r) okolo 1500.

Tip na zaver: sladkosti davam deckam na zaciatku tury, nie ako odmenu na vrchole. Dokonca si mozu na zaciatku tury zjest tolko sladkosti, kolko si nabalili do batozkov (zasoby na priebezne doplnanie energie mam ja v batohu). Zaliaty cukrom rychlo prekonaju uvodnu nevolu (ak nahodou nejaka je).

Pekm

No na 5,5 rocneho chalana cez 600 metrov prevysenie - pekny vykon. Asi to bude na uvod skor pokus omyl ako premyslene planovanie turistiky :-) A cas prisposobujete detom alebo sa ich snazite hnat? Lebo taky zaujem o nieco kazdych desat metrov moze turu dost predlzit :-)

Sona

Dakujem pekne. Maly mal vtedy 5 a pol roka. My sme zacal is turistikou hned, ako sa dalo, tak pocitovo. Parametre tury sme nastavovali tak, aby boli deti v pohode. Ked po dvoch kilometroch vladali este cely den behat, bolo jasne, ze mozeme pridat :)

Pekm

Ahoj, ta posledna fotka s tym rozziarenym stromom je perfektna (teda aspon mne sa strasne paci. Prosim ta pozeram, ze maly je celkom sikovny. Kolko ma rokov, ze hento zvladne? Asi sa to uz riesilo ale kedy zacat s turistikou u deti? Mam o par dni rocnu dceru co este len stvornozkuje ale uz sa nad tym celkom zamyslam. Samozrejme na uvod kratucke trasy len neviem ci je ok hned ist trosku do kopca alebo len po rovine....Dik za rady.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma