Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zo Salašiek na Majerovu skalu s deťmi

Diskusná téma K článku: Zo Salašiek na Majerovu skalu s deťmi

Je november a sme na chate v Podkoniciach. Blúdime prstom po mape a snažíme sa nájsť turistickú trasu, ktorá spĺňa dve požiadavky. Krásne výhľady a zároveň odkrytý nezalesnený terén počas výšľapu. Ten je veľmi dôležitý, nakoľko v lese na nás nedočiahnu slnečné lúče a je zima. My sa radšej chceme vyhrievať na slniečku. A predpoveď počasia veru hlási slniečka celkom dosť. Síce klamlivého novembrového, ale aj tomu sa tešíme.

Bikemartin

Zvážnica vyzerá na mape super, ale v realite začína až za vlekom, treba k nej trafiť chodníkom v húštine, potom je už pekný makadam.

Adushka

Dani, ja tam vidím v mape parádnu zvážnicu priamo zo Salašiek k modrej značke, ktorá ide zo Starých hôr na Majerovu skalu. Veru potom po zjazdovke dole na Salašky by to bol ok okruh :)

Lolisha

Ktora zvaznica? Ta z Rybieho? Poznam len zvaznicu z Rybieho. Tam som sa zamyslala nad okruhom...na Rybovske sedlo, dole na Pod Liskou, Majerova skala a ta je na mape taka cesta,ktorou by sme sa potenc.vedeli dostat naspat na Rybie. Len neviem, aka je to cesta.

Ci je tam este ina zvaznica?

Deti mali 3 roky a 5. Hore sme ich dost tahali, ako vlacik a motivovali sladkym. Mali sme super pocko, slniecko a zaroven nie letny hic, to velmi pomohlo.

Lubo

Tú zvážnicu mnohí využívajú. S Kubkom sme tam pri výstupe na Majerovu skalu zo Starých Hôr stretli viacerých, čo túru začínali touto prepojkou. My sme si dali komplet okruh so zástupcom cez Jape?.

Phalike

Tam sa pri štarte priam až ponúka zvážnica, ktorá sa napojí na modrú značku zo Starých hôr. Ja viem že je to mimo značených trás v národnom parku ale okruh by to bol sympatický ;)

Jjano

Je možné to urobiť aj ako okruh: zo Starých Hôr po modrej značke na Majerovú skalu je stúpanie miernejšie a príjemnejšie a je to celé v lese (výhoda najmä v lete). Z Majerovej skaly potom dole na Salašky po v článku opísanej trase, takže neprídete o žiadne výhľady a pekné scenérie.
Zo Salašiek do Starých hôr sú to po asfaltke iba dva kilometre, takže potom niekto skočí po auto.

Pekm

Pekne foto, zaujimave citanie. Kolko rokov maju deti, ze dali v pohode 840m prevysenie? Ja som tade isiel (sice pokracoval na Kriznu) ale mal som co robit ako dospely :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma