Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Kamenné more a Kamenná nad Vyhňami

Diskusná téma K článku: Kamenné more a Kamenná nad Vyhňami

Týždeň prázdnin trávime s deťmi v Banskej Štiavnici. Deti majú veľa plánov, tešia sa na cyklovýlety, múzeá, kaštieľ, turistiku... Vo víkendové dni je mesto plné, a tak hľadáme niečo zaujímavé a menej frekventované v širšom okolí. Navštívime kedysi známe kúpeľné mestečko Vyhne a prírodnú rezerváciu Kamenné more na vrchu Kamenná. Cestou späť si urobíme krátku zastávku pri Náučnom banskom chodníku a odskočíme si k Bančianskemu jazeru.

Martin knor

Siel som tade s krpcom, ked sme sli zo Ziaru nad Hronom do Zarnovice. Je to pekna oblast, az na neskutocny hluk, ktory sa siril z akvaparku vo Vyhniach. Boli sme radi, ked sme nechali dedinu za sebou.

Daulagiri

Vyhne a okolie sú moje domáce končiny, rád tam chodím.
Kamenné more je naozaj vhodné na nenáročnú prechádzku aj pre deti, v skalách sa vyšantia. S toho banského chodníku mám prejdenú zatiaľ len polovicu. Je tam mnoho zaujímavého textu a informácií o baníckej činnosti vo Vyhniach.
Čo sa týka Bančianskeho tajchu, kúpal som sa tam ako 15-ročný, ale odvtedy som tam možno už nebol. Musím tam opäť zájsť, vďaka za pripomenutie.
Štiavnica je v posledných rokoch v lete mimoriadne plná ľudí, ale nič to nemení na tom že je mojim najobľúbenejším mestom.
Vybrali ste si dobrú lokalitu na dovču.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma