Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garnitzenklamm s osemročným kamzíkom

Diskusná téma K článku: Garnitzenklamm s osemročným kamzíkom

Prvý deň našej korutánskej dovolenky bol v znamení dažďa, preto keď sa v pondelok aspoň trochu vyčasilo a vyzeralo to, že ak zmokneme, tak skôr vo vyšších nadmorských výškach, vybrala som ako cieľ cesty Garnitzenklamm. Trošku optimisticky som predpokladala, že by sme to potom autom potiahli aj k Egeralm a vyliezli na Poludnig (1999 m), ale bol to skôr prídavok ako povinná jazda.

Martin knor

Zdravim. Roklinu som siel v roku 2018: bergfex.at/…/39601,hoher-trie…
a vlani som siel hornu cast doliny s Gartnerkofelom. Tato roklina je otvorena a kto caka preliezacky, bude sklamany. Ide o pohodlnu prechadzku, istenie ma narocnost iba A (samozrejme, po dazdi alebo pocas neho to moze byt narocnejsie). Kdesi v uvode ma byt na pravej strane ozajstna ferata, ale to som v roku 2018 nevedel a prehliadol som ju. Roklina Garnitzenklamm je vsak zaujimava roznorodostou hornin. Karnske alpy maju velmi pestru stavbu a v rokline voda vymlela paradne profily, kde vidno vrasy, ci rozne dalsie zazraky. Roklina je plna naucnych tabul, na ktorych je vsetko velmi pekne vysvetlene.

Kofoluska

To ste pekne dali s kočkami. :) My sme stretli v tretej časti rodinu s asi trojročným, ten chlapec bol fakt podarený. Si to riadne užíval.Ale predpokladám, že niektoré úseky tretej časti ho niesol tatík, pretože tam už to ozaj bolo náročnejšie.
Weisbachklamm pri Jadersdorfe je práveže oveľa menej náročná ako toto. Je to taká pohodová prechádzka. Sú tam síce nejaké rebríky a jeden fakt dlhý, ale podobné rokliny mi malý zlvádal úplne do pohody zhruba vo veku Tvojich kočiek.V druhej často rokliny dokonca už ani nie je voda (a to sme tam boli po výdatných dažďoch). Z rokliny choďte potom ešte ku Radniger wasserfall, je to kratučká odbočka popri spiatočnej ceste.Nie je veľmi výdatný čo sa týka vody, ale je pekný.

Adushka

Parádička, aj my sme dali túto roklinu minulý týždeň, aspoň vidím, že nemusím písať článok, hehe :) Parádne fotky ti vyšli, aj super čítanie, klobúk dole pred malým veľkým turistom.

No, my sme to šli teda s našimi bambuľami (3r. a 5r.) a rovno som mala vymyslené, že dáme len okruh po druhý úsek, lebo viac by deti ešte neprešli. Aj to na nás pani na vstupe pozerala, že či naozaj chceme ísť aj druhý úsek, že s malými deťmi chodia ľudia len prvý, a potom sa vracajú rovnakou cestou (lebo po prvom úseku sa nedá urobiť okruh). Ale vyviedla som ju z omylu, že my sme na podobné rokliny zvyknutí od nás a že to dáme. Veru, staršia Dita to prešla úplne samostatne, mladšia Vilma väčšinu rokliny po koniec toho druhého úseku tiež, len na pár miestach ju Matúš preniesol. Na spiatočnej ceste už Dita mrnčala a Vilma sa niesla, urobili sme si ešte pauzu pri kostolíku, čo je cestou, je od neho brutálny výhľad dole do rokliny. Inak nám to trvalo 5,5h a ešte som chcela dodať, že je zľava na vstupnom na Alpenverein. A tiež že sme sa celkom obstojne najedli v reštike vedľa vstupu :)

A ešte k ostatným roklinám - som veru zvedavá na článok z Weissbachklammu, o nej som čítala, že je náročnejšia, takže sme tam nešli. Z tých tebou vymenovaných máme už prejdené Innersbachklamm a Vorderkaserklamm, pod Salzburgom Lammerklamm a Salzachklamm... ale veru stále je čo v AT objavovať :)

Kofoluska

Za máličko. Ak mi napíšeš mail, pošlem Ti zoznam roklín v AT, ktoré sa mi podarilo dohľadať, spolu s údajmi k nim. Nie všetky som už navštívila, ale plánujem postupne. Niektoré sú dosť ďaleko. :)

Svatopluk Štěpánek

Kofuluška, vďaka, to sú dobré tipy. Zatiaľ sme boli v Liechtensteinklamm a Seiesenbergklamm, všetko ďalšie treba ešte objaviť.

Kofoluska

Neviem ako nemecké, ale rakúske hory majú svoje čaro. Tiež ich uprednostňujem, ale to najmä z logistického hľadiska. Mám to bližšie do Álp než do Tatier.
Keď sa pohrabete v mojich článkoch, nájdete tam viacero starších - Liechtensteinklamm, Kitzslochklamm, Sigmund-Thun klamm, Wasserlochklamm, Baerenschutzklamm, Ysperklamm, v údolí Saalachu Seisenbergklamm a Innersbachklamm( plus je tam este VOrderkaserklamm, ale tu sme vtedy obisli, chystame sa tam buduci tyzden v ramci dovolenky).

Svatopluk Štěpánek

Už sa teším na ďalšie články o klammoch - tiesňavách. Moja manželka z nepochopitelných dôvodov uprednostňuje nemecké a rakúske hory, Salzburg, Horné Rakúsy a Berchtesgadensko.

Kofoluska

Som rada, že článok pomohol.
Ešte majú v redakcii z tejto oblasti ďalšie tri - Garnitzenberg, Rudnigsattel s Tropolacher Alm a roklinu Weissbachklamm s vodopádom Radniger kúsok od nej. Viac sme nestihli a aj počasie bolo také, že sa nedali robiť nejaké mega výlety. Ale užili sme aspoň čo sa dalo. :-)

EvaZ

Pozerala som tento Klamm, ked sme mali cestu okolo (prespavali sme v Kärnten po ceste do Talianska). Nebola som si ista, ci by to nase deti zvladli (najma mladsi 5-rocny). A teraz myslim, ze az na posledny usek ano. Super, dakujem za clanok. Dalsie tipy na tury s detmi v tejto oblasti potesia tiez :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma