Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Garnitzenberg a raj pre deti Madritschen

Diskusná téma K článku: Garnitzenberg a raj pre deti Madritschen

Budím sa do slnečného rána s vedomím, že počas dňa sa počasie zase zhorší. Cestou do kúpeľne premýšľam, kam vytiahnuť kamzíka, keď zakopnem a nechtiac ho budím. Je len šesť, chcela som ho rozhodne nechať spať dlhšie. Na druhej strane – aspoň môžeme vyraziť na túru a doslova ujsť pred nepriazňou alpského počasia. Po kontrole webkamier padá voľba na Garnitzenberg (1951 m).

Daulagiri

Alpy nepoznám, ale zaujali ma niektoré fotky, majú pekné svetlo. Hlavne sa mi páči tá úvodná, tá krajina na nej je fakt super.

Adushka

Nádhera! Nuž, priznávam, že fotky máš jednoznačne krajšie než ja, skvelé počko a viditeľnosť ste vychytali :D my sme dali Gartnerkofel a Kammleiten, aspoň mám o čom písať počas dlhých zimných večerov :)

Kofoluska

Ďakujem za pochvaly. :)

Adushka chcela som s Janinom vyliezť aj na Gartnerkofel, keď už sme boli pri vrchnej stanici lanovky. Ale v premočených topánkach už som nemala to srdce ho hnať hore a aj sa zatiahlo, takže bolo dobre, že sme to otočili a šili radšej na Madritschen.

Martin knor

Vlani som bol na Gartnerkofeli, ktory ste fotili z Garnitzenbergu. Na vrchol vedie pohodlny siroky chodnik, no tym som siel iba chvilu. Cestou hore som presiel feratu, ktora zacina vyosenym dvojlanovym mostom, na ktorom boli az prilis uvolnene lana. Hojdalo sa to so mnou a len som dufal, ze to ustojim. Este nikdy som sa na lanovom moste nebal tak, ako tam. Dolu som siel do sedla Kuhweger Tor. Chodnik je II UIAA a proti mne siel vodca so skupinkou.

Na Madritschen som bol uz 2x. Prvy krat, ked som siel narocnu feratu na Torre Calmpil, to tam este iba stavali. Vsetky tie jazierka su totiz umele. Boli tam bagre a vypadalo to otrasne. No postavili to rychlo. Ked sa prejdete po chodniku, tak su tam akoze hranicne zavory a pri nich rakuska a talianska zastava. Je to na cudnom mieste, ale hranica sa tam ozaj tak klukati, ze je to postavene priamo na nej.

V okoli je najzaujimavejsou Via Alta z Trogkofelu do sedla pod Zottachkopfom. Vedie po talianskej strane. Ako ferata je to lahke, no je tam aj trochu volneho lezenia, na jar chodenia po snehovo-ladovych splazoch a tak.

(Inak, co ste to mali za poistenie, ze neplatilo v Taliansku?)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma