Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Sitno, Sitniansky hrad a Tatársky jarok z Počúvadla

Pavel Forgáč

To parkovné ma tam tiež prekvapilo pár rokov dozadu, keďže sa tam nikdy neplatilo. Ako nemám nič proti tomu keď sa na turisticky exponovaných miestach vyberá parkovné ale zároveň potom očakávam, že to parkovisko bude nejako vyzerať. Tu sa však nič ani po rokoch nezmenilo a stále sa parkuje na štrku a blate. Takže tiež mi to príde len ako zbojnictvo. Našťastie už na Sitno chodievam z Hodruša Hámre takže nie je problém. Podobne ma vlani prekvapilo parkovné vo fačkovskom sedle. Nikdy ho tam nevyberali veď to parkovisko je aj pre tranzit, ktorý ide cez sedlo. Nuž ale niekto zistil že odtiaľ chodí veľa ľudí na Kľak a už je tam parkovné a rovno 5€ za auto. Keby tam nejdem s kamarátmi, tak sa rovno otočím a idem z vricka.

Martin knor

Peto, chcem Ta vidiet ako v Tatrach parkujes na platenom parkovisku :-D. Vsetci co sa povazuju za "miestnych" si za roky pohladaju zasite miesta, kde mozu parkovat zadarmo a cosi ako empatia im nic nehovori.

Inac, akceptujem aj "primerane" parkovne sluziace na udrzbu parkovacich miest. Ked napriklad za dialnocnu znamku platim 80 eur, tak akceptujem parkovne 1 euro (na vychytenejsom mieste hoci aj 2 eura) aj ked parkovisko postavili za moje (statne) peniaze a na mojom (statnom) pozemku. Ale to co sa tu deje posledny rok-dva, je hnus.

Peter61

Jjano, ľudia uvažujú rôzne (= ako §?§?§).
Z.B. v Oraviciach : platené nestrážené parkovisko plné z 2/3, ale 2 autá mimo parkovali mimo cesty.

Martin knor

Jano, netusim ci to ma niekto v prenajme a ani ma to nezaujima. Ked niekto postavi nove parkovisko za vlastne (nie za statne) a na svojom (nie na statnom) pozemku, tak OK, nech vybera peniaze. To beriem. Ale ked parkovisko postavil stat pred x rokmi (a teda ho platili obcania), tak je neferove este za statie na nom pytat od nich dalsie peniaze. To je podla mna zbojnictvo.

Jjano

Martin, prečo "zbojnícke tradície"? Odhadujem, že to parkovisko má niekto miestny v prenájme a zarába na tom. Čo je na tom zbojnícke? Ty žiješ zo vzduchu?

Martin knor

Fiha, naozaj to parkovisko spoplatnili. Zbojnicke tradicie su u nas stale zive.

Nevedel som, ze je na Tatarskej luke Jubilejny haj. Pritom som cez nu siel uz par krat. Treba tam zajst zas :-).

Daulagiri

V posledných rokoch som si Sitno obľúbil, je vhodné na krátky nenáročný výlet. Ale snažím sa tam chodiť skôr mimo hlavnú sezónu. Prístup tým Tatárskym jarkom sa mi páči, šiel som ním už asi 2-3 krát.
Tento rok som tu bol aj na bajku.
Mali ste krásne počasie a dobrú viditeľnosť.

Vladimir.

Ak si ešte dobre pamätám, náročnosť 1 je asi moc subjektívne hodnotenie pre výstup na Sitno od Počúvadla. Nie je to prechádzka po rovine. A spomínané štôlne sú vodné tunely na zásobovacom jarku pre tajch, inak pekné dielo, neviem či ešte funkčné.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma