Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Oravská lesná železnica a rozhľadňa nad sedlom Beskyd

Janabilesova

Pri čakaní na vláčik sú vonku v briežku nad pokladňou zastrešené hry pre deti - šach, malé hojdačky, puzzle, či šach. V sedle Beskyd sme mali 20 minútovú prestávku. V súčasnosti nie sú trate z oravskej a kysuckej strany prepojené. V okolí Oravskej Lesnej odporúčam návštevu náučného lesníkeho chodníka - lákadlom je diviačia obora, či vodná píla, krásny zdravý les a v tomto čase hŕba zrelých čučoriedok v ňom. Chodník ide v tieni, takže skvelá lokalita počas horúcich dní. Viac info lesy.sk/…/naucny-chodnik-orav….

Sona

Už sa môžete previezť aj kysuckou železničkou:

Kysucké múzeum spustilo prevádzku Historickej lesnej úvraťovej železnice (HLÚŽ), ktorá je súčasť Múzea kysuckej dediny v Novej Bystrici - Vychylovke. (tasr)

Daulagiri

V týchto končinách som ešte nebol, je to pekný tip, takto po hlavnej sezóne...

Matobee

Konečná stanica v sedle Beskyd sa mi veľmi páčila, keď som sa tu vyskytol počas lesnej túry pomedzím Kysúc a Oravy. Zdá sa mi, že sa tu vtedy ešte niečo dokončovalo. Ale pôsobilo to dosť zaujímavo aj pre dospelých ako píšeš. Keby som nemal trable s hľadaním vody asi by som to tu lepšie preskúmal.
Okolité prostredie či už zo zeme alebo z rozhľadni má čo ponúknuť.
Pre rodiny s deťmi skvelý tip.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma