Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jarabinským prielomom „polobosky“

Diskusná téma K článku: Jarabinským prielomom „polobosky“

Koniec letných prázdnin pripomínal skôr pokročilú jeseň. Na severe Slovenska teploty nesmelo stúpali k desiatke a kde nepršalo, tam aspoň snežilo. Keď sa nad nami počasie po absolvovaní všetkých dostupných hradov a vnútorných atrakcií zľutovalo a mrholilo len občas, s veľkým nadšením a minimálnou prípravou sme vyrazili na lúky nad Jarabinou vychutnať si prvé slnečné lúče po niekoľkých dňoch. Na naše prekvapenie sa z očakávanej lúčnej prechádzky stal najmä zábavný prechod Jarabinským prielomom s rozvodneným potokom.

J1tka

@Tomka: Zvažovali sme aj túto možnosť, no bola dlhšia, tak sme sa vrátili nazad a vybehli potom ešte na Eliášovku nad Litmanovou.

@bazin: Áno, veľmi pekný kraj, kúsoček od Tatier.

@matobee: Hej, sú to potom super zážitky a spomienky na dlho :)

Matobee

Sympatická lokalitka a ešte zaujímavejší, netradičný zážitok ísť takto na boso po blate a vode.
Koniec augusta a začiatok septembra sprevádzala netradične dlhá, studená perióda. Takú si nepamätám dávno. Býva 3-4 dňové ochladenie, ale dva týždne taká zima, aká bola - nezvyčajné.

Asi ako mnohých iných čo chodia aj mimo top lokalít aj mňa zavše prekvapí nejaké podobné "osvieženie". Naposledy brodenie rozbúreného Kamenistého potoka v Kamenistej doline v ZT. Ten som veru cítil, ale našťastie bolo leto. :-)
Horšie to bolo minulý december v NT cez Čierny Váh cestou vo Vyšnej Šuňavy kde bola spadnutá lávka. Mohlo byť tak okolo -2 °C a voda do výšky cca 45 cm.

Bazin

krasne, a pritom na skok od tatier. Aj my sme svojho casu boli a natiahli sme to az na hrad v Starej Lubovni.

Tomka

Pekne Jitka.
Išli sme Jarabinský prielom dvakrát, ale v pohode suchou nohou. nebolo až toľko vody.
Tou modrou ste mohli pokračovať do sedla Vabec a odtiaľ ide pohodová cesta, okolo krásnej skaly do dediny.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma