Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh cez Zejmarskú roklinu so štvorročkou

Diskusná téma K článku: Okruh cez Zejmarskú roklinu so štvorročkou

Sú za nami časy, keď Lucia na výletoch buď spala, alebo sa hrala s autíčkami. Teraz už chce veľa vidieť, spoznať, zažiť, vyskúšať. A tak dozrel čas na to zoznámiť ju s rajom. So Slovenským rajom, pochopiteľne. Veď ho má aj v knižke o Slovensku. Sľubujeme jej rebríky, vodopády a ona sa nevie dočkať. My zas vcelku rýchlo zisťujeme, že nevieme, do ktorej rokliny by sme si trúfli aj s ňou. Trošku sme pri tom sľubovaní zabudli rozmýšľať. Po večeri strávenom pri počítači však napokon padá voľba na Zejmarskú roklinu. Najkratšiu a neveľmi náročnú. Bude to taká „skúška rajom“.

Lubo

Zejmarka je v pohode, tiez sme to boli so svistami minule leto. Nie je tam nic extra exponovane a stacilo mi "istit" tak, ze Matko slapal tesne predomnou.

Ine rokliny, ani prielom Hornadu, sme si (najma) s Matkom uz netrufli a vlastne ani Kubko v nich este nebol. Nechavame si tieto lokality na neskor, ked uz budu obaja samostatni v bezpecnom pohybe vo vyskach. Staci mi, ked minimalne raz rocne citam o zrutenych detoch v prielome Hornadu. A otvorene, nechce sa mi istit lanovou technikou v tych davoch, ktore tam bezne su.

Peter61

J1tka : stačí celotelový úväz, zo 20-30 m lano, 2 slučky 80-120 cm na štand a 2 HMS karabíny.
Predpokladám, že nejakú cykloprilbu máte.

Bazin

aj som si zaspominal na nase detske zaciatky.

Inak v strede sezony som sa tak raz napil z tej studnicky a veru nebol to najlepsi napad. Opodial same setvitky... a ja dva dni horucok a hnaciek... A potom vysla sprava v regionalnych novinach ako su takmer vsetky studnicky v sl .raji znecistene fekaliami...no mozno sa to uz zlepsilo....

J1tka

@Peter61: Uvažovali sme o takom niečom, ale až potom :D Celkovo sme tomu premýšľaniu zas moc nedali. Do týchto končín sme šli v čase, keď bolo dosť blbé počasie a vôbec sme netušili, čo sa nám napokon podarí a čo nie, takže sme boli pripravení na všetko a na nič zároveň. Našťastie to vyšlo dobre, no do budúcna je to dobrý tip, vďaka.

@tomXX: Vyzerá to super, no my sme na Gačovskú vyhliadku už nemali čas, lebo sme ešte predtým boli v Dobšinskej ľadovej jaskyni, takže sme boli radi, že sme to do tmy stihli aspoň tou najkratšou zostupovou cestou.

Gusto

tomXX

vieš o tom, že na Gačovskú skalu je výstup povolený len so sprievodcom?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma